Adómentes IT LLC Grúziában

A digitális nomádok oldalamon már többször írtam és készítettem videókat Grúziáról. Célom, hogy minél több információt oszthassak meg veled erről az igen kivételes országról.

Ehhez kapcsolódóan szervezek “zászlóelméleti” túrát is, ahol körbejárjuk Tibiliszit és van lehetőség természetesen találkozni partnereimmel, akiket érdekelnek a Grúzia által nyújtotta lehetőségek.

Hosszútávú terveimben szerepel egy egyéni ügynökség létrehozása másik partneremmel együtt (GoodbyeMatrix.com) itt Grúziában, ahol a legjobb, és leghasznosabb szolgáltatásokat nyújtanánk azok számára akiknek komolyabb céljai vannak az életében.

Már ez alatt a pár hónap alatt sikerült számos magas szintű kapcsolatot kialakítanom az országban mely révén mindenki megtalálhatja a saját útját.

Például:

 • Bankszámlanyitás egyszerűen és gyorsan
 • Befektetés mezőgazdasági projektekbe.
 • Ingatlanokba történő befektetések a bankok magas szintű kapcsolatai révén. A tartózkodási engedély megszerzése.
 • Befektetési és zászlóelméleti utazás.
 • Külföldi és belföldi vállalkozások alapítása LLC-k, informatikai cégek és egyéb vállalatok formájában.

Ebben a cikkben egy speciális részét szeretném bemutatni Grúziának, ami vállalkozók számára lehet érdekes és hasznos.

 

Adómentesség IT LLC -vel Grúziában


A fent említett vállalkozói formát azok vehetik igénybe akik eleve az interneten vagy informatikai szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységet végeznek.

Grúziában egy különleges licenc igénybevételével a társaságok, cégek mentességet kapnak az adó alól. Ezen engedélyek egyike informatikai szolgáltatásokra irányul.

Ha van egy IT vállalkozásod az engedélyezett informatikai szolgáltatásokra vonatkozó vállalati társasági adó nulla (0%), és az informatikai területeken a forgalmi adó teljesen megszűnik.

Ennek eredményeképpen a grúz LLC-nél adómentesen dolgozhatsz, és csak 5% -os forrásadót kell fizetni az osztalékelosztásokra. Ha saját magadnak adod a fizetésed és nem vagy adóköteles és nincs itteni lakóhelyed, akkor nem kell megfizetned a 20% -os jövedelemadót.

A “nem” adófizetőknek nem kell társadalombiztosítási járulékot fizetniük. 2019-től új szabályozást vezettek be, így minden alkalmazottnak (beleértve az ügyvezető igazgatót is) fizetnie kell nyugdíjbiztosítást.

A munkavállalónak 2% -ot, a munkáltatónak 2% -ot és a grúz állam további 2% -ot fizet, így egy LLC és ügyvezető igazgatóját további 4% -adó terheli.

Ez a 4% -os terhelés könnyen elkerülhető. Nyugdíjbiztosítási fizetés kötelezettsége csak az alkalmazottaknak van, nem önálló vállalkozóknak.

Ha rendelkezel LLC-vel, egyszerűen fizeted csak az osztalékot és így elkerülheted a társadalombiztosítási kötelezettséget (ha te magad is Grúziában élsz). Grúzia adófizetőként sok adót megtakaríthatsz, mivel az osztalékadó csak 5% -os.

Áttekintés

 • Számviteli kötelezettség?: Igen
 • Pénzügyi kimutatások?: Igen
 • Társasági adó: 0% IT cégek esetében, egyébként 15%
 • Forgalmi adó: 18%
 • Áfamentesség? Igen, 100 000 GEL - es (10.323.048 HUF) évi forgalom alatt mentes az Àfától vagy olyan tevékenységek esetében, mint az IT
 • Vállalati űrlap: LLC (korlátozott felelősségű a KFT-hez hasonló)
 • Nemzetközi elismerés? Igen. Az EU-n belül Grúziával kötött számos megállapodás révén a számlákat és az itt kötött cégeket elfogadják.
 • Bankszámla? igen egyszerűen és gyorsan nyithatsz számlát amit, mint itt Grúziában, mint külföldön használhatsz.
 • Kötelező társadalombiztosítás? Részben igen a rezidens munkavállalók számára - 2% -os hozzájárulás a nyugdíjhoz. Ellenkező esetben nem kell fizetni.
 • Forrásadó?: 5 % osztalékelosztás esetén
 • Számlák kiállítása euróban? Igen, a számlákat bármely pénznemben ki lehet állítattni, nincs erre semmilyen kötelezettség.
 • Cégalapítás időtartama: 2 nap IT cégnél, licenc esetében további 10 nap mivel szükség van közjegyző beleegyezésére és apostille-re.
 • Ha szükséged lenne irodára annak a bérleti összege általában 150-500€ között mozog.
 • Teljes munkaidőben dolgozó titkárnő havi bére 1000 GEL (103.230 HUF)
 • Cégvezető száma: maximum 1 fő
 • Lehetséges-e egy ügyvezető igazgatót / részvényesként is használni? igen

Különleges feltételek Ciprussal


Számos ügyfelem és olvasóm aki kivándorolt Ciprusra, IT céget alapított és ott adózik, – optimalizálhatja a Ciprusi cégének 12,5% -os társasági adóját bizonyos üzleti területeken, ha erre a célra egy működőképes grúz IT LLC-t is alapít. Erről bővebben csak személyes konzultáció alkalmával tudok többet mondani!

Mi az IT?


Természetesen fontos tudni, hogy a grúz adóhivatal, mit ismer el IT-ként. Végtére is, minden területet előzetesen jóvá kell hagynia az adóhivatalnak, és megfelelő kapcsolatok nélkül nem jut senki messzire.

A grúz adótörvények által nyújtott előnyök mind a helyi, mind a külföldi informatikai üzletágak számára különleges státuszú vállalat alapítására van lehetőség. Ezt hivatalosan “Virtual Zone Entity”-nek nevezik. Tehát ez egy a grúz adóhatóságok által létrehozott státusz.

 

Grúz jogszabályoknak megfelelően nem definiálták meg, hogy milyen tevékenységek tartoznak az „információs technológiák tevékenységének” meghatározásába, hogy a cég megkapja a “virtuális zóna entitás” státuszát.

´Grúzia Pénzügyminisztériumának hivatalos honlapja szerint mindez magában foglalja a „számítógépes és információs rendszerek kutatásának, fejlesztésének, támogatásának, tervezésének, gyártásának és megvalósításának folyamatát”.

Ennek eredményeképpen egy grúz VZE érdekes megoldásnak tűnik külföldi ügyfeleknek akik informatikai tevékenységeket folytatnak és ezzel szeretnék vállalkozásukat stabilabbá tenni.

Ezeket a tevékenységeket fogadja el a grúz adóhatóság IT -ként:

 • Szociális média menedzsment és marketing
 • Webdesigner
 • Search Engine Optimization (SEO) / Search Engine Advertising (SEA) / Search Engine Marketing (SEM)
 • Online marketing
 • Digitális termékek fejlesztése és létrehozása (pl. E-könyvek, videó tanfolyamok, webináriumok, podcastok)
 • FBA Amazon is idetartozik
 • E-kereskedelmi megoldások & Marketing

Amint látod elég sok minden idetartozik és még nem soroltam fel az összeset, – mint szoftverfejlesztés, programozás stb:-

Ha a céged megkapja ezt a státuszt akkor a hatóságok egy kiegészítő engedélyt bocsátanak ki tanusítvány számmal együtt. Ez lehetővé teszi, hogy az engedélyezett IT-szolgáltatásokat adómentesen futtathasd!

Az első  IT engedélyünk

 

Ha esetleg valakinek a fejébe azaz ötlet fogalmazódna meg, hogy szinte minde létező tevékenységet IT besorolásába lehet helyezni úgy, hogy azt az itteni hatóságok nem veszik észre, az nagyon tévéd. Ugyanis nagyon könnyen vissza tudják vezetni számlákon keresztül, ha valami nem stimmel és akkor bizony magas büntetéseket meg kell megfizetni.

IT LLC számára lehet bankszámlát nyitni?


Természetesen semmi akadálya annak, hogy az ember itt bankszámlát nyisson. A folyamat rendkívűl egyszerű, gyors és könnyű, – legyen szó céges számláról vagy privátról.

Bankszámlanyitásra van lehetőség az itt alapított céghez, – külföldi cég számára azonban már nincs. Természtesen segítek bármiben bármiről is legyen szó.

Hogyan alapíthatsz LLC-t Grúziában?


2 út létezik erre vonatkozóan:

1.Helyben

Ideutazol Grúziába foglalsz egy “Zászlóelméleti túrát” velem – csak, hogy kicsit megismerd a várost és az itteni kultúrát. Ezek után nincs semmi dolgod, mint a megfelelő dokumentumokat kitöltsd amiket az itteni partnerem ad neked oda. Mivel ez mind grúz nyelven íródott ezért mindenképpen szükséged van segítségre. Szükség van még az útleveledre és az aláírásodra, a többi már a mi dolgunk.

Zászlóelméleti túra

Miután megérkeztél ide Grúziába teszünk egy városinéző túrát, ha szeretnél elkísérlek a bankba számlátnyitni, átadok minden információt amire esetleg szükséged lehet. Találkozót is szervezek partnereimhez. A túra 2 napos és az utolsó napon elviszlek az itteni legjobb étterembe vacsorázni.

 

2. Otthonról

Nem szeretnél ide utazni? Semmi probléma!

Küldünk egy meghatalmazást, amelyet alá kell írnod hitelesítened kell közjegyzővel és szükség van apostille-re.

Az útlevéled egy példányát is hitelesíteni kell és apostillel kell ellátni. Két közjegyzőre is szükség van, ha azt szeretnéd, hogy munkatársam a cégedhez üzleti számlát is nyisson. Jelenleg azonban igyekszünk optimalizálni ezt a folyamatot.

Ezek után nem kell mást tenned. Pár nap múlva elküldjük az új céged összes dokumentumát.

 

Ha esetleg érdekel egy IT cég alapítása, akkor kérlek töltsd a cikk alján lévő kérdőívet!

 

 

privacy Ez nem spam! Adataidat biztonságban tartom!

 

Curve kártya:

->Youtube csatornám

->Facebook oldal

->Facebook csoport

-> Személyes konzultáció

-> A Te utad a Te szabadságod E-könyv

Leave A Response

* Denotes Required Field