Utazzunk együtt! – Letelepedés Panamában

Egy panamai rezidencia minden helyi vállalkozó és nyugdíjas számára számos lehetőséget hordoz magában. Panama Cityben a nyugati civilizáció által nyújtott kényelmet élvezhetik azok, akik úgy döntenének itt szeretnének letelepedni vagy huzamosabb ideig itt tartózkodni.

Az ország Európa, Észak és Dél-Amerika közötti csomóponton helyezkedik el, így nagyon könnyű és gyors az ideutazás Európából. Panamában nagyon jól beszélnek angolul illetve spanyolul is. Az év nagy részében az időjárás nagyon kellemes meleg az idő a hideg Magyarországhoz képest.

Emellett pedig ez az egyetlen ország a világon, amelynek nincs központi bankja, és a valuta dollárhoz kötött, (mint a hongkongi dollár). Ezenkívűl a panamai kormány és a bevándorlási törvények lehetővé teszik számos nemzet számára, hogy nagyon könnyen beutazzanak az országba!

Nézzük meg tűzetesebben ezt az országot!

Tartózkodási és lakóhely Panamában


Több mint 50 lehetőség van az itt való tartózkodásra. Egyrészről van a “Baráti Nemzetek Vízuma” és a “Panamai Retirement Visa” (nyugdíjas vízum) nyugdíjasok számára. Párizsban lévő partnerünk, Emilio, Panama City-ben segít mindkét lehetőség megvalósításában. Ezzel pár nap alatt létrehozhatsz egy Panama Alapítványt (Private Interest Foundation) is.

Ezenkívűl még mindkét vízum opció segíthet a panamai állampolgárság megszerzésében.

Milyen lehetőségeid vannak Panama állandó tartózkodási engedéllyel?

 

Te és családod élhetsz, befektethetsz, dolgozhatsz és nyugdíjba mehetsz Panamában.

De miért igazán érdekes számodra a panamai lakóhely?

 

Sok országban hosszú ideig kell ott tartózkodnod,hogy megkaphasd a tartózkodási engedélyt, de Panamában más a helyzet. Két évente egyszer meg kell jelenned az országban, de a fenntmaradó időben nyugodtan utazgathatsz kedvedre, ha szeretnél.

Lakóhelyre való belépés követelményei nagyon egyszerűek és olcsóak.

 

A "Baráti Nemzetek Vízumára" vonatkozó követelmények


A Baráti Nemzetek Vízuma a Panamával barátságos viszonyban lévő nemzeteknek szól. Ezen országok állampolgárai számára nagyon könnyű kivándorolni Panamába.

2012-ben vezették be, és a világ 50 nemzete szerepel a listán. Beleértve természetesen Magyarországot is.

 

 

 

Olaszország nem szerepel a listán, mivel 1966 óta az olasz állampolgárok számára egyszerűbb feltételek mellett kötöttek szerződést. Aki szeretne letelepedni vagy Panamában lakni, annak csak bizonyítania kell gazdasági viszonyát. Ez alapján dől el minden.

Mit jelent ez?

Egyszeri alkalommal el kell indítani egy céget (amelyet nem kell aktívan használni) és legalább 5000 $ kell letétbe helyezni egy panamai bankszámlán.

Ìgy megkaphatod az állandó tartózkodási engedélyedet könnyedén. Ha mindenen átmentél akkor visszavonhatod a pénzt, feloldhatod a cégedet vagy eladhatod valakinek.

Természetesen nem kell Panamában lakást vagy társadalombiztosítási járulékot fizetni.

 Mi az amit tenned kell!
  • Minden 2 évben megújítani személyi igazolványodat, ehhez viszont meg kell jelenned.

A nyugdíjas (Pensionado) vízum


Ez a vízumprogram tökéletes választás minden olyan nyugdíjas számára, aki havonta minimum 1000 dollárt vagy annál többet kap nyugdíjként  társaságtól vagy az államtól. Ez az összeg mindkét házastársra vonatkozik.

A másik lehetőség ha legalább 100 000 dollár értékű ingatlant vásárolsz.

Ráadásul a nyugdíjasok ezzel a vízummal hatalmas kedvezményeket kapnak belföldön. 25% kedvezmény a villany- és vízszámlákra,  20% kedvezmény gyógyszerekre, 25% kedvezmény éttermekben, tömegközlekedésben, … és nyugdíjasok számára nincs ingatlanadó.

A gyermekek 18 éves korig (25 évig ha hallgatói viszonyban áll) vízumhoz jár további 250 dollár.

Àrak


Partneri ügyvédünkön keresztül történő tartózkodás esetén a következő költségekre kell számítani:

Teljes jogdíj: Kb. $ 5,600
Befizetés: minimum 5000 USD

Megjegyzés: Ez az ajánlat a Digitális Nomádok.com oldalon nem elérhetö.

 


Alapítvány létrehozása:

Partneri ügyvédünkön keresztül történő tartózkodás esetén a következő költségekre kell számítani:

Egyszeri alapítási díj: 2.500 USD
Èves adminisztrációs költség: 600 USD

Megjegyzés: Ez az ajánlat a Digitális Nomádok.com oldalon nem elérhetö.

 

Adózási rendszer


Panamában területi adózás van érvényben. Ez azt jelenti, hogy csak a helyi (belföldi) bevételek után kell adózni. A külföldi jövedelem teljesen adómentes! Ez vonatkozik Panamai természetes személyekre, valamint az ott regisztrált vállalatokra.

Még amit szerettem volna megemlíteni azaz, hogy brókercégen keresztül szerzett külföldi jövedelm után sem kell adót fizetni. Ez különösen az online vállalkozók számára nagyon érdekes.

Összefoglalás


Jelenleg még mindig nagyon könnyű Panamában tartózkodási engedélyt szerezni, de ki tudja meddig még. Továbbá ezzel a lehetőséggel állampolgárságot tudsz szerezni 5 éven belül.

Természetesen sokkal több információra van szükséged a megvalósításhoz, ha komolyan érdekel ez a lehetőség. Ebben a cikkben összeszedtem neked mire van szükséged a megvalósításodhoz.

Szükséged van egy jó hírű ügyvédi irodára, amely mindent elvégez.

A költségek nagyjából: ügyvédi iroda - $ 5.600

+ még 5000 $ amit fentebb említettem.

 

Bármilyen kérdésed van akkor írj bátran.

Hivatalos weboldalak:

-> Panama’s Friendly Nations Visa

-> Panama nyugdíjas vízum

 

>Youtube csatornám

->Facebook oldal

->Facebook csoport

-> Személyes konzultáció

-> A Te utad a Te szabadságod E-könyv

 

 

 

 

 

privacy Ez nem spam! Adataidat bizalmasan kezelem

 

Leave A Response

* Denotes Required Field