A legjobb megoldás Freelancereknek & Digitális Nomádoknak Ras al-Khaimah

Néhány héttel ezelőtt rámutattam milyen új lehetőségekre bukkanhatsz Grúziában. 2018-ban megváltoztatják a kisvállalkozásokra vonatkozó adótörvényeket, így ez a hely nagyon érdekes minden “kiss” kereskedő, vállalkozó számára.

Ma szeretnék bemutatni egy teljesen más lehetőséget, amely az Egyesült Arab Emírségekben található. Ez a rezidencia alapú program alkalmas lehet feltörekvő szabadúszók, digitális nomádok és független vállalkozók számára.

Így különösen az olyanoknak akik még csak most gondolkodnak cégalapításban és még nem rendelkeznek nagyon magas jövedelemmel.

A ciprusi rezidencia és a Panamai letelepedés lehetősége mellett Ras al-Khaimah rendelkezik a legszélesebb koncepcióval.

A digitális nomádok és a helytől független vállalkozók legnagyobb problémája


Bárki, aki úgy határozz felhagy otthoni lakóhelyével és megszünteti azt, – felmerülhet pár igen fontos kérdés : – “miből fogok megélni a jövőben?” És “Hogyan finanszírozom majd a megélhetésemet?”.

Az interneten keresztül ma már sokkal könnyebbé vált helyől függetlenül pénzt keresni. Így akik először leselkednek neki, gyakran szabadúszóként  próbálkoznak, hogy belemerüljenek a “digitális nomád” új életmódjába.

Végül is ez a leggyorsabb módja annak, hogy pénzt keressenek. Számos olyan munkafelület van, ahol regisztrálás után olyan feladatokat végezhetünk, mint a videó szerkesztés, szövegírás, virtuális asszisztens, képszerkesztés, stb.

És igen, különösen az első napokban az ilyen munkahelyeknek köszönhetően – egyes országokban egy egészen kényelmes életmódot tudhatunk magunkénak. Délkelet-Ázsiában találunk pl. sok olcsó szállást és a megélhetési költségek nagyon alacsonyak feltéve, ha a megfelelő országokba utazunk.

Most jön a nagy, DE. Mindez jól hangzik.

De sokan azt kérdezik, hogy “hogyan indítsak jogilag üzletet és hol regisztráljam egyáltalán”?

Vagy:

“Hogyan írhatok levonható számlákat a jövőben, ha nem vagyok bejelentve és nincs adószámom? Jogilag lehetséges-e üzleti regisztráció nélkül dolgozni? ”

 • Milyen címet adjak meg a számlákon?
 • Hogyan írhatok levonható számlákat?
 • Milyen adószámot adjak meg?
 • Melyik az az összeg amely felett kritikussá válhat, és mikortól kezdhet el az adóhivatal kivizsgálni?
 • Regisztrálás nélkül felelősségre vonható vagyok?

Ez csak néhány kis pont ami felmerül bennünk, amikor a kisebb munkák elvégzése után, úgy döntünk saját vállalkozásba kezdünk.

A legtöbb ember kényelmesebbnek érzi magát, ha regisztrál a megfelelő országban és megfelelő vállalkozást indít üzleti célokra. És bizonyos szempontból nélkülözhetetlen.

Sajnos itt vannak problémák is.

Amikor regisztrálsz egy országba, viszonylag hosszú ideig kell ott tartózkodnod, amíg az adókötelezettség be nem következik. A legtöbb országban ez a 183 napos szabály – erről már volt szó –

Így például az elején említett Grúzia. és Ciprus már felismerte ennek jeleit és az adófizetési kötelezettség már évi 60 nap után is megindulhat! Számos más előnye miatt nagyon sok (online) vállalkozó dönt eme országok mellett.

A nem helyi vállalkozók egyik legnépszerűbb országa Panama. A területi adózási rendszer segítségével maradhatsz akár törvényesen adómentes (ha megfelelően strukturált).

De Panamának is sok hátránya van, mivel ha lakóhelyet szeretnénk létesíteni az akár 10 000 euróba is kerülhet! Ezenkívül legalább évente egy napot ott kell lennünk, ahhoz, hogy a tartózkodási engedélyünket megtarthassuk.

Nem utolsó sorban a Panamába irányuló járatok nem olcsóak és maga a megélhetés sem. Ezért is sok digitális nomád választja Dél-kelet Ázsiát.

Az említett problémák mellett számos országban kötelező a lakás bérlése annak érdekében, hogy ott törvényesen tartózkodási engedélyhez juthassunk. Panamában ez a kötelezettség megszűnt, de Cipruson előfeltétel!

Végül ott vannak a lehetséges társadalombiztosítási költségek és egyéb olyan kötelezettségek, mint az adóbevallás, melyet be kell vallani minden országban.

Amint látod az induló vállalkozók és kezdők egyaránt sok kihívással néznek szembe a szabad élet kialakítása érdekében. Ezért is fontos, hogy nyitott füllel járjunk és a lehetö legtöbb információt összegyűjtsük, ha útnak indulnánk.

Most egy olyan megoldásra bukkantam amely teljesen új, 2018-ban vált érvényessé és amelyet nagyon gyorsan megvalósíthatsz Partnerhivatali ügyvédi irodánkon keresztül. A fenti problémák közül ez egy kézenfogható megoldás lehet.

Szabadúszó engedély R.A.K -ban


Az emirátusokban, Ras al-Khaimahban jelenleg lehetőség van egy úgynevezett szabadúszó engedély megszerzésére, ideértve a 2 éves vízumot is, amely tökéletes minden szabadúszó és önálló vállalkozó számára.

Milyen tevékenységeket értünk R.A.K. szabadúszó engedély alatt?

Az engedély hatálya alá tartozó tevékenységeknek széles köre van. A következő tevékenységek érdekesek lehetnek online vállalkozók számára:

AZ E-LEARNING Direktor és E-LEARNING Producer

Az e-learning segítségével összegezhetsz digitális terméket, legyen szó akár e-könyvekről, videó tanfolyamokról. Ez lehetővé teszi, hogy az összes digtitális nomád és hely-független online vállalkozó használja ezt az engedélyt.

Az engedély keretében több tucatnyi egyéb tevékenység létezik, ahol megtalálhatod a hozzád illőt. A hivatalos listát ebben a pdf dokumentumban találod:

 

Downloads

Továbbá, partnerirodánk szorosan együttműködik az R.A.K hatóságokkal. Ez csak azért lehetséges, mert kapcsolatunk van a V.A.E. legmagasabb tisztségviselőivel. és ez lehetővé teszi, hogy kihasználd ezeket az előnyöket. Tehát a kezdetektől fogva van egy professzionális ügyvédi iroda, amelyen keresztül az egész folyamat zajlik.

Tehát ha nem vagy biztos benne, hogy a munka amit végzel a listán szerepel-e vagy ez alá tartozik, örömmel állok közvetlen kapcsolatba az ügyvédi irodával és megbeszélhetjük a részleteket.

Az ügyvédi irodához való közvetlen kapcsolatfelvételhez küldj nekem egy e-mailt a digitalisnomadokhu@gmail.com címre.

Mitől olyan különleges ez a szabadúszó engedély?


 • Nem kötelező lakást bérelni (csak akkor, ha családdal együtt jelentkeznél be!)
 • A részvételi kötelezettség félévente egy nap.
 • Adók: Nincs jövedelemadó vagy hasonló! Resident of V.A.E. számára nem kell adóbevallást sem benyújtani!
 • Jelenleg csak 5%-os a forgalmi adó, amely csak az Egyesült Arab Emírségeken belül keletkezik, és nem harmadik országok esetében. Ha több mint 400.000 AED / évi (kb. 91.000 euró), akkor az ÁFA, és így a könyvelés kötelezővé válik. Mindaddig, amíg a forgalmad 400 000 AED alatt marad, a szabadúszó engedély miatt nagyon alacsony az ezzel járó papírmunkák.
 • Nincs társadalombiztosítás, de az egészségbiztosítást be kell fizetni. A KKV költségei nagyon alacsonyak, általában kevesebb, mint 100 euró havonta, de csak az Egyesült Arab Emírségekre vonatkozik nem pedig világszerte.
 • A RAK számlák Magyarországon is bevallhatóak.
 • A belföldi illetőségű vízum kiadásával a szabadúszó kereskedelmi státus alapján, költségmentes beilleszkedés nélkül is jogosult vagy üzleti tevékenységét folytatni. Ebben az esetben a V.A.E. privát fiókjai üzleti számlaként vehető igénybe.
 • Lakóhely szerinti vízum kérhető magánszemélyek és családok részére (ebben az esetben lakást kell bérelni!).
 • Az Egyesült Arab Emírségekben élsz / teljesen adómentes vagy!

Àrak


A rezidenciát számos szabadúszó használhatja, akik el szeretnének menni és digitális nomádokként élnének a továbbiakban. Mint egyéni vállalkozó regisztráltathatod magad R.A.K-ban.

A működési költségek alacsonyak, ezért ez a koncepció érdekes azok számára, akik nem rendelkeznek nagy jövedelemmel.

Partnercégünk egyszeri alkalommal 5000 AED-t (kb. 1,140 eurót) vesz igénybe.

További 13.585 AED (kb. 3.100 euró) kerül felszámolásra a regisztráció első évében.

Minden további megújítási évi 8.935 AED (kb. 2.040 EUR).

Az első évben összesen 18.585 AED (kb. 4.240 euró) költség van, ami havonta mintegy 353 eurónak felel meg.

Az elkövetkező években 8 935 AED (kb. 2040 EUR) éves díj van, ami körülbelül 170 € / hónak felel meg.

Összegzés


A szabadúszó engedély a V.A.E. ideális a “digitális nomádizmus” minden kezdője számára. 🙂

Lényeges pontok lehetnek a jogbiztonság, – az alacsony lakhatási követelmények, – a Transit Dubai a délkelet-ázsiai és a dél-kelet-európai járatok számára és hogy nem vagy köteles lakást bérelni.

Azok a személyek, akik már nagyon fejlettek és évente több mint 400 000 AED jövedelemmel rendelkeznek, szükség esetén egy másik struktúrát választhatnak és elindíthatnak egy másik vállakozást is.

Ha további információra van szükséged, vagy közvetlen kapcsolatba kívánnál lépni partnereinkkel a V.A.E-nél, kérlek írj egy e-mailt a következő címre: digitalisnomadokhu@gmail.com – de lehetőség van személyes beszélgetésre is.

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk. Ha nem szeretnél lemaradni semmiről akkor feliratkozhatsz hírlevelemre!

Üdv: Dóra

Youtube csatorna:

Facebook oldal:

privacy Ez nem spam! Adataidat bizalmasan kezelem

 

 

Leave A Response

* Denotes Required Field