Miért Utazz Kézipoggyásszal!! Osprey Farpoint 40 & Cabin Max Equator hátizsákok

Világutazó vagy Te is? vagy csak szimplán szeretsz ide-oda barangolni a világban? Bizonytalan vagy abban mit vigyél magaddal, mi az ideális hátizsák számodra, ami praktikus, könnyű? és nem kell bajlódnod és kilóméteres sorokban a csomagodra várni? Akkor ez a cikk Neked szól 🙂

 

Milyen egy ideális hátizsák?


Ha már eldöntötted, hogy világgá mész akkor szükséged lesz biztosan rá. Mindenki szeretne jó döntéseket hozni, nem akarsz ráfizetni arra, ha esetleg nem az elképzeléseidnek megfelelően sikerült választanod. Mire kell figyelni ha elmész hátizsákot venni?

  • Könnyű legyen, rugalmas!
  • Olyan csomagtérrel legyen felszerelve, amit belülről rögzíteni lehet egy csattal. (hogy a ruháid ne csúszkáljanak össze)!
  • Dupla cipzárral felszerelt, amit esetlegesen lakattal le lehet zárni.(illetéktelen kezekbe ne kerülhessen)!
  • Megfeleljen a kézipoggyász méreteinek! 54x36x20cm, - de ez légitársaságtól függően eltérhet.
  • Elöl a deréknál összecsatolható legyen, hogy kényelmesen lehessen akár túra alatt is viselni.
  • A hát részt lehessen jól állítani, kényelmes viselet érdekében.

A hátizsákok a piacon rengeteg féle, márkájú, színű, formájú és egyébb hiper-szuper dologgal felszerelt táskák közül lehet választani. Az ember azt se tudja melyiket válassza. Szerintem fontos, hogy ne csináljunk azért akkora nagy ügyet belőle. Először is Neked kell eldöntened, hogy amit veszel azt 100%-ban ki tudod e használni. A funkciójának megfelelően válasszunk inkább.

Ha tudod, hogy sokat fogsz utazni, túrázni akkor én a Osprey Farpoint 40 -es hátizsákot ajánlom. Ez egy kicsit drága, de világutazóknak, túrázóknak nem érdemes ezzel a kifogásokkal élni, mert a kényelem, megbízhatóság fontosabb.

Persze megkérdezhetjük ismerőseinket, akik már voltak hosszú úton, hogy ők mit ajánlanak, de a végső lépés a Tiéd.

Én a nagy túrázásaim alkalmával, mindig az alkatomhoz illő, kényelmes hátizsákot választottam. Ez a Quecha márkájú hátizsák volt, 70 l-es űrtartalmú. Egy nő számára szerintem ez elég. Próbáljunk meg minimalisztikusan élni. Felesleges ezer dolgot magaddal vinni, mert úgy sem lesz rá szükséged. (tapasztalat csak) de rám nem kell hallgatni.

Tudom nőknél ez nagyon nehéz feladat. Talán a férfiaknál kicsit könnyebb a helyzet. 🙂

Én azért ajánlom a kézipoggyász méretű hátizsákokat, mert így ha sokat utazol, esetleg többször kell átszállnod egyik országból a másikba akkor olcsóbban tudsz repjegyhez is jutni, ami nagy előny szerintem.

Amit most én használok az a Cabin Max Equator 45 l-es hátizsák. Ez kézipoggyássz méretű és megpróbálom amennyire csak lehet betartani az egyes légitársaságok által előírt Kg súlyokat, – de ez nem jön mindig össze. 🙂

Itt találod a hátizsákot: http://amzn.to/2ezz71R
– a nyelvet át tudod állítani angolra fent a jobb oldalon. Amazon egy nagyon begbízható oldal. Ezt a hátizsákot külföldről rendeltem és nem kellett szállítási költséget fizetnem. (nem minden termékre érvényes)

Ha kézi poggyásszal utazol, az előnye az, hogy könnyebb, nem kell folyton a poggyászra várni. Így olcsóbban tudsz repülőn utazni. Ha kicsit kényelmesebb viseletű hátizsákot szeretnél akkor tudok egy másikat is ajánlani neked: -> Praktikus gurulós hátizsák

Még többet szeretnél tudni és nem akarsz lemaradni semmiröl? Akkor kérlek iratkozz fel!

privacy Ez nem spam!

 

Üdv: Dòra

Leave A Response

* Denotes Required Field