Egy bankkártya & ami kevés díjjal jár

A mai banki tevékenységek egyik legnagyobb kihívása egy olyan bankkártyát találni amely lehetővé teszi a gyors fizetést külföldön és amely nem jár magas költségekkel minden egyes pénzfelvételnél vagy átutalásnál.

Majdnem mindenki aki nyaralni megy ismeri a túlzott árfolyamdíjakat. Tehát külföldön is majdnem dupla annyi díjat vonnak le egy-egy pénzfelvétel után, mint amennyi egy csésze kávé ára vagy több. – Ott vannak még az egyéb rejtett költségek is.

De még a külföldi átutalások is gyakran felháborító árakat igényelnek.

Szeretném bemutatni a TransferWise amely ideális megoldás lehet bármely nem helybeli vállalkozónak, digitális nomádnak, gyakori utazóknak vagy nyaralóknak.

Nemrégiben összekapcsoltam a szegély nélküli számlát egy Debit MasterCard-al, így a nemzetközi fizetések rendkívül kedvező díjjal tudtam igénybe venni. Bővebb részleteket a cikkben olvashatsz!

 

Mi a probléma sok fiókkal?


 

Különösen, ha a hazai országon kívüli fiókot szeretnél használni, gyakran nagyon magas és rejtett díjakat tartalmaznak. Még akkor is, ha van olyan fiókod, amely elősegíti a kedvező nemzetközi árfolyamokat.

Itt van elásva az ördög. –

Letelepedő bank általában pénzt keres a tranzakciók során alkalmazott árfolyamokon keresztül.

 

Mit fizetsz akkor? például?  Fokvárosban Dél-Afrikában a reggelimet a bankkártyámmal fizettem amit levontak automatikusan a számlámról, amely ekkor nem feltétlenül jár külföldi értékesítési díjjal.

De hogyan szerez pénzt a bank? Ezt az átváltási árfolyamon éri el.

Tegyük fel, hogy az ár Eur / Zar jelenleg 1 Euro = 15,16 Zar ha a reggelidet fizeted. A bank azonban nem veszi figyelembe az aktuális árfolyamot, de felszámolja például a 1 euró = 14 781 Zar ami 2,5% -kal alacsonyabb az aktuális árnál. A változás díja bankonként változik.

A banknak ezt a különbséget meg kell fizetned. Valójában a reggeli nem volt díj nélkül, és nem találsz még egy olyan bankot, amely az aktuális árfolyamot kínálja 1: 1-ben

Ennek megfelelően figyelmet kell fordítanunk ezekre a részletekre, és meg kell tanulnunk, hogy a bank milyen díjakat tesz a devizák átváltásakor. Ezt közvetlenül a bankodon keresztül tudod megtenni.

Azonban könnyedén megtudhatod azt, hogy a jelenlegi árfolyamok hol állnak a Google-on keresztül. Elegendő a Google-nak az “Eur in Zar” keresőmezőbe való beírása, hogy megtud a jelenlegi árfolyamot. Csak a valutapárokat kell kicserélned.

Elképesztő, hogy mennyi pénzt tudsz elveszíteni csak a rejtett díjakon keresztül. Ha rengeteg időt töltesz külföldön, akkor ezzel érdemes többet foglalkoznod. Mert nem mindegy, hogy mi mennyibe kerül.

Itt van egy kis minta számítás:

Az év néhány hónapjában más európai országokban élsz és ott kb. 15 000 eurót költesz.  Átlagosan 2,5% rejtett díjat fizetsz a régi banknál. Az új Borderless fiókkal, csak átlagosan 0,75%.

Régi bankszámla (2,5%): 375 euró csak rejtett költségek esetén!
Borderless Account (0,75%): 112,50 euró

Megtakarítás: 262,5 euró! vagy 70%

Természetesen a fent felsorolt számok csak példa, de nagyjából bemutatják, hogy mennyi pénzt lehet megtakarítani. Számomra, aki állandóan külföldön élek – ezért tudnom kell feltétlen milyen/mennyi díjat kell fizetnem.

A TransferWise új koncepciója


Sajnos nincs olyan sok bankkártya amit a hozzám hasonló nemzetközi életmódot folytatóknak ajánlani lehetne. Amit viszont tudok még is csak – amit én jómagam is használok – a Revolut, N26 Black, DKB. Az utóbbi kettőt csak azok tudják igénybe venni, akik Nèmetországban, Svájcban vagy Ausztriában élnek, dolgoznak. A legújabb pedig nem más, mint a Transferwise.

Most bővítették ajánlataikat, és teljes valutafelhasználási fiókot kínálnak, amelyet egy Debit Master kártyához lehet kapcsolni.

Ez lehetővé teszi, hogy rendkívül olcsón pénzt küldj világszerte! Most pedig nézzük miért is érdemes ezt a kártyát választani:

Mennyibe kerül a Transferwise?

 • A számla létrehozása = Ingyenes
 • TransferWise Debit Mastercard® = Ingyenes
 • Kreditek jóváhagyása 40+ pénznemben = díjmentes
 • Kapsz egy brit bankszámlaszámot a "Rendelési kóddal" = Ingyenes
 • Kapsz egy US "Routing" és "Wiring" számot = Ingyenes
 • Kapsz egy európai IBAN = Ingyenes
 • Kapsz egy ausztrál számlát és BOD számot = Ingyenes
 • Devizaárfolyamok = 0,35% -1%
 • Pénzátutalás helyi pénznemszámlára = £ 0.50 / € 0.60

Amint látod, szinte minden ingyenes, kivéve a külföldi valuták cseréje és az átutalások után kell fizetni.

De remélem világos, hogy az ingyenesnek tünő díjak nem díjmentesek egyik banknál sem. Mindenképpen vannak költségei és gyakran ez a változási díj jóval meghaladja az 1% -ot, így a TransferWise-vel sok pénzt takaríthatsz meg.

Felvehetek pénzt ingyen?

Sajnos nem, korlátozások nélkül. A TransferWise és a Revolut esetében is havonta 200 Eurót kapunk, amelyet szabadon és ingyenesen fel tudunk venni ATM-en keresztül. Összesen ezt 2-szer tudod megtenni egy hónapban. Tehát 400 Eurót felvehetsz anélkül, hogy díjat fizetnél utána.

Debit Mastercard terhelési díjai

 

 • TransferWise Debit Mastercard® = Ingyenes
 • Fizetni a fiókod pénznemében = díjmentes
 • Készpénz felvétele automatából 200 £-ig / 30 napig = Ingyenes
 • Készpénz felvétele automatából 200 £ felett / 30 napig = 2%
 • Fizetés a nehezen pénznemekben = Mastercard

Milyen átváltási árfolyamot használ a TransferWise?

Néhányan azt mondhatják, hogy a kedvező árfolyamok szépek és jók, de mi van ha a TransferWise egyszerűen máshonnan húzza le az árfolyam díjat, hogy így újra pénzt kaparintson meg.

TransferWise oldalán egyértelműen áll és azt mondja, hogy mindig ugyanazt az átváltási árfolyamot használja, ahogyan azt a Google-on találod.

-> árfolyamok

Amint látod, a díjak több mint igazságosak és nagyon átláthatóak. Ritkán láttam ilyen egyértelmű honlapot a bankoknál, ami nagyon részletesen lebontja az összes díjat.

A weboldalon mindennek utána tudsz nézni és a bankkártyát megrendelheted!

Milyen egyszerű a számlanyitás?


Bárki, aki Európában él, megkaphatja a Borderless számlát a Mastercard kártyával. A regisztráció nagyon egyszerű, és itt létrehozhatod a fiókodat ->

Regisztráció után logikusan ellenőrizni kell, mindent. Ez közvetlenül interneten keresztül történik. Csak annyit kell tenned, hogy feltöltöd az útleveledet személyi igazolványt vagy járművezetői engedélyt.

Annak érdekében, hogy a kártyát el tudják küldeni, először meg kell erősítened a címedet. Ehhez bármilyen fogyasztási számlát, regisztrációs visszaigazolást vagy egyszerűen bankszámlakivonatot használhatsz olyan meglévő fiókból, amelyen a címed szerepel.

Végül fel kell töltened a számládat minimum 20 Fontnak kell rajta lennie. Ezután már csak meg kell várni a megerősítést és néhány nappal később, a kártyádat megkapod az otthonodba.

Ettől kezdve teljes mértékben élvezheted az új, több pénznemű fiókot, és pénzt takaríthatsz meg külföldön is.

Összegzés


Véleményem szerint jó diverzifikálni nemzetközi életmódunkat, és nem szabad csak és kizárólag 1 bankkártyával útnak indulni. Mindig legyünk résen. A TransferWise betéti kártyával kombinálva véleményem szerint optimális.

Ha bármilyen kérdésed van akkor írd meg és csatlakozz Facebook csoporthoz!

Üdv: Dóra

-> Facebook oldal:

-> Facebook csoport:

-> Youtube csatorna

1 Comment

 • Kovácsné Pánczél Ilona

  Reply Reply 3. Februar 2019

  Hogyan tudok és számlát nyitni Magyarországon?

Leave A Response

* Denotes Required Field