Bitcoins

Bitcoin Kezdőknek

Bitcoin egy államtól, kormánytól, banktól teljesen független decentralizált online valuta, ami 2009 óta létezik. Egy Satoshi Nakamoto nevezetű úriember találta fel.

Talán már Te is hallottál róla valahol, - az is lehet, hogy még nem, - de itt az ideje, hogy egy kicsit közelebbről is megismerd a Bitcoint.

Aktuális Bitcoin árfolyam

I. Fejezet

Mi a Bitcoin?

Bitcoin egy decentralizált digitális valuta és csak és kizárólag digitális formában létezik. Ez azt jelenti, hogy nem papírból van, mint a normál pénzek (euró, forint, dollár stb.). Az egyik előnye az, hogy így gyorsabban, olcsóbban, - szerte a világban tudsz bitcoint küldeni akárkinek, ahová csak akarod -.

Nincs tehát olyan központi egység, mint pl. egy olyan központi bank, amelynek joga van a pénz vagy bitcoin bevonására. Ezt bizonyítja, hogy összesen 21 Millió Bitcoin létezik.

Bitcoin tehát korlátozott fizetési mód,ami által egyszerűen nem létezik infláció. Mindazonáltal a bitcoin nem helyettesíthető, mivel 100 millió egység (Satoshi) keze alatt fut. Satoshi tulajdonába tartozik körülbelül 2,1 Billió Bitcoin egység.

Jelenleg (2017 augusztusában) csaknem 16,5 millió bitcoin van forgalomban, amelyek közül 4 millió visszavonhatatlanul megsemmisült (a magánkulcs elvesztése miatt).

A Bitcoint először 2008-ban említették meg egy dokumentum filmben Satoshi Nakamoto álnevével, akit ma a Bitcoin feltalálójaként tartanak számon. Eddig még nem vált világossá ki rejtőzik eme név mögött.

Ebben a rövid videóban megtudhatod mi a Bitcoin valójában

Decentralizáció

A mai világunkat tekintve, teljesen központosított szervezetekkel rendelkezzünk. A gazdasági és államigazgatást nézve, ez egy olyan szervezeti módosítás, ahol a jogi hatásköröket megosztják (tehát a döntések és ellenőrzések jogát helyi szervezeteknek, tanácsosoknak adják át).

A kommunizmusban minden előre megtervezett volt, és szinte mindenki ismeri a "tervgazdaság" kifejezését.

A központi bankok központi bankjai a tervgazdaságnak pontosan ezt a részét vették át és ellenőrzik a mai napig is - a pénzkínálatot ami általában magas inflációt eredményez és így a vásárlói erő csökkennését okozza - .

A Bitcoin rendszere decentralizált. Tehát nincs olyan állami intézmény, amely ellenőrzi a hálózatot. Minden résztvevő számítógépen - a bitcoin az úgynevezett blockchain technológián alapszik és minden adat ezen tárolódik - .

Az egyetlen módja annak, hogy "elpusztítsák" a Bitcoint az, hogy elkoboznak minden számítógépet, amely részt vesz ebben a hálózatban. A hálózat mai méretével nézve ez szinte lehetetlen, és a Bitcoint csak az internet kikapcsolásával lehet megbénítani.

Blockchain

Blockchain a "Block = blokkolás" és "chain = lánc" elnevezésből áll. Ennek megfelelően a blokklánc az a hely amelyen a Bitcoin-hálózat összes tranzakciója nyilvánosan tárolódik. Más szóval úgy tudnám mondani, ez a Bitcoin hálózat készpénzkönyve.

Ez a lánc, blokksorokból áll, amely teljesen védett a manipulációtól a kriptográfiai láncon keresztül, így 1 Bitcoint soha többé nem lehet kiadni még egyszer vagy a már elvégzett tranzakciót megváltoztatni.

A blockchain-en keresztül nyomon lehet követni egészen egyszerűen, melyik "online pénztárcán" azaz (Wallet-en), mennyi bitcoin található.

Tehát ha bitcoint küldesz egyik barátodnak, akkor ez a tranzakció a blockchain blokkjában tárolódik. Mivel ez a blokk nem változtatható meg a legvégén, a tranzakció később nem módosítható, és így a Blockchain-ban állandóan megmaradhat.

A blokkkapcsoló ezen része ezután a hálózatban részt vevők számítógépen tárolódik. Ez a decentralizáció rendkívül hatékonyan hat a hálózatra az esetleges támadások és kormányzati átvételi kísérletek ellen!

Bitcoin Wallet "pénztárca"

A Bitcoin egy pénztárcában tárolódik, és addig rendelkezhetsz vele, amíg meg van a mobiltárcához szükséges hozzáférési kulcsaid. A pénztárca nem más, mint egy tárhely Bitcoinokhoz.

A Te tárcádhoz tartozik egy nyilvános kulcs és egy privát kulcs a címeken levö egyenlegek felnyitásához.

Amikor készítünk egy bitcoin programmot, akkor kapunk hozzá egy publikus fogadó címet és hozzá egy jelszót (privát kulcsot).

A nyilvános kulcs olyan, mint a számlaszám, ahol más emberektől is kaphatsz bitcoint. - Ugyanaz mikor Te küldesz pénzt valaki számlájára. - Ez problémamentesen nyilvánosságra is hozható. Mindazonáltal mindenki láthatja a blokkcsatornádon keresztül, hogy mennyi bitcoinod van a pénztárcádban, de soha nem férhet hozzá senki.

Ha közzé teszed a bitcoin címedet akkor feladod az anonimitásodat.

A privát kulcs lehetővé teszi a bitcoinjaid teljes jogú birtoklását. Így ez a hozzáférési kulcs is ami, bizonyítja a Bitcoin hálózatnak, hogy rendelkezhetsz a bitcoinaiddal.

A hálózat azonban nem tesz különbséget Te közted és egy esetleges tolvaj között. Ennek megfelelően meg kell tartani a privát kulcsot, és soha nem szabad átadni.

Azt is fontos leszögeznem, hogy a walletban létrehozott bitcoinhoz csak és egy privát kulcs létezik. Ha például 3, 4, vagy 5 különböző címet gyártottunk a bitcoinunkhoz, akkor mind a 3, 4, vagy 5 privát kulccsal rendelkeznünk kell, hogy hozzá tudjunk férni a bitcoinunkhoz.

Bitcoin előnyei

Felhasználótól a felhasználónak

A hálózat decentralizálásának köszönhetően már nincs szükség közvetítőkre, mint például bankokra.

Te, mint büszke Bitcoin tulajdonos, annyi Bitcoint küldhetsz, amennyit csak akarsz akinek akarod a Bitcoin-hálózaton keresztül. A blokkhálózat biztosítja, hogy ezt nem hamisítsák meg.

A bankok és államok soha többé nem tilthatják meg, hogy pénzt küldjél egy másik résztvevőnek. Te vagy a saját bankod és csak is Te döntöd el, hogy hogyan rendelkezel vele. És mindaddig, amíg magánkulcsaid biztonságban vannak, senki nem veheti el tőled.

"A hontalan Bank"

Ahogyan már a fentiekben is említettem, - Bitcoint birtokolva, Te vagy a saját bankod, amely teljesen független bármilyen szervezettől - nincs semmilyen kormányzati szabályozás, mivel senki sem férhet teljes mértékben a Bitcoin hálózatához.

Ennek nagy előnye, hogy most mindenki részt vehet ebben a hálózatban. Független a felhasználó származásától vagy állampolgárságától.

Lehetővé teszi, hogy bárki ezen a világon nyisson egy Bitcoin pénztárcát anélkül, hogy személyi igazolványt vagy útlevelet kellene felmutatnia.

A számlához való hozzáférés megtagadása miatt több millió embernek lehetősége van a Bitcoinon keresztül a globális fizetési és gazdasági rendszerben való részvételre.

Ezenkívül senki sem tudja irányítani ezt a rendszert. A központi bankrendszerben (Centrál Bank) néhány magánszemély teljes mértékben ellenőrzi a monetáris rendszert és uralkodik eme monopólium felett.

Ez a hatalom teljesen felbomlik egy decentralizált és hontalan rendszer használatával. Sokan a Bitcoinokat "nép pénzként" írják le, mert senki sem képes többé irányítani őket, és teljesen autonóm.

Monetáris rendszer jelentése +

Monetáris rendszer avagy monetáris politika - a gazdaságpolitika egyik típusa, amely a gazdaságban forgó (pénzmennyiség) mértékével próbálja befolyásolni a gazdasági folyamatokat.

A monetáris politikát a jegybankok gyakorolják.

Mindenki létrehozhat egy Bitcoin pénztárcát, és másodpercek alatt pénzt kaphat a többi résztvevőtől. Nem számít, hol tartózkodik a vevő és a bitcoint küldő.

Szeretnél átutalni pénzt Magyarországról Ausztráliába a régi bankrendszerben? Ez igen hosszadalmas időbe telik és hihetetlenül magas díjakkal jár. Ez a folyamat általában több napig is eltart, amíg a címzett megkapja a pénzét.

Bitcoin segítségével másodperceken belül tudsz bármilyen mennyiségű Bitcoint küldeni a világ másik végére is - és alig kell tranzakciós díjat fizetned érte.

További előnyök

A fent említett előnyök mellett még van néhány. Bitcoin alkalmas arra is, hogy nagyon kevés mennyiséget küldjél vele.

Ráadásul a résztvevők száma gyorsan növekszik, és a világ szinte minden országában már megtalálhatóak az úgynevezett Bitcoin gépek vagy átvételi pontok. Ez sokkal könnyebbé teszi a pénz átutalását, ha mondjuk külföldre utaznál.

A bitcoint a decentralizáció teljesen cenzúrázza, és senki nem zárható ki a hálózatból. Sokkal könnyebb tárolni, mint - például aranyat vagy ezüstöt - habár személy szerint még minig ezt tekintem a legbiztonságosabb és legsatabilabb megoldásnak. Csak, hogy nem rohangálhatunk több száz kg-os aranyrúdakkal. 🙂

Hátrányok 

Természetesen mint mindennek, a Bitcoinnak is vannak hátrányai, amelyeket most szeretnék nevükön nevezni.

 • Soha nem lesz több 21 millió bitcoinnál. Ennek eredményeképpen ez a pénznem nem inflációs, hanem deflációs jellegű, ami miatt a felhasználók hajlamosak lesznek arra, hogy tovább tartsák bitcoinukat, mert reménykednek az árak felértékelésében. Másrészt ez is nagy előnyt jelent, mivel nincs többé infláció.
 • Az árfolyam még mindig igen ingadozó, ezért csak annyi pénzt fektess be, melyet hajlandó vagy elveszíteni.
 • A blokklánc korlátozott, ami a tranzakciók lelassulását és ezáltal drágább díjakat eredményez.
 • Ha a Bitcoinodat ellopták vagy helytelenül továbbították, annak búcsút is inthetsz örökre és nincs semmilyen kapcsolattartó személy, aki esetleg visszavonja.
 • Mint magát a rendes készpénzt, ezt is fel lehet használni illegális tevékenységek lebonyolítására, pl: (drogkereskedelem)
 • Sokan hiszik, hogy a Bitcoin nem névtelen. Bár kívülről csak a cím látható (pl. álnév), de ha nyilvánossá válik, hogy ki rejtőzik a cím mögött, a magánélet eltűnik. Bitcoin megvásárlásával a KYC-eljárások ma már nagyon könnyen elérhetőek.
 • Bár az átvételi pontok száma tovább növekszik, még mindig nem fizethetsz mindenhol Bitcoinnal. Ehhez a Bitcoinon futó terhelési hitelkártyákat kell használni.

 

KYC eljárás jelentése +

Pénzmosás elleni eljárás: A KYC eljárást (Know-Your-Client) pénzmosás elleni óvintézkedéseket lebonyolító - ügyfél azonosítására használt igen hatékony módszer.

II. Fejezet: A Bitcoin használata

A Bitcoins használatához szükség van egy ún. Wallet-ra "Pénztárcára", amelyen keresztül átviheted a vásárolt bitcoinokat.

Tekintsd meg a "legjobb Bitcoin pénztárcák" című részt. Bitcoin vásárlásáról mindent megtudhatsz a "Bitcoin vásárlása" című fejezetben,.

Az alkalmazás nagyon egyszerű, ha alaposabban foglalkozol a témával.

Egy tárca létrehozásával egyrészt kapsz egy "privát kulcsot" amely lehetővé teszi neked a Bitcoin használatát, másrészt a "nyilvános kulcsodat", amellyel megkapod a Bitcoinodat.

A nyilvános kulcsot bárkinek elküldheted, aki szeretne neked Bitcoint küldeni. Tehát ez lényegében a számlaszámod a Bitcoin hálózatában. Például egy nyilvános kulcs így néz ki:

1FdrZPhA3fkqRFUDQLoDM367wtFN94Bhfq

vagy QR-kóddal:

Bildschirmfoto 2017-07-29 um 13.56.52

A privát kulcs, amellyel a mentett bitcoinokat a tárcában lehet elérni és tárolni, így néz ki:

L2aPaXFEo1xT8vFEh8B1wLreZfVFQhkAYU5kK2qndCECvgy451h5

Természetesen itt is tudsz QR kódot használni.

Ez most nagyon bonyolultnak tűnik, de ez egyáltalán nem bonyolult. Ha gyakrabban végzel tranzakciókat, meglátod, milyen könnyű.

Pénztárcákat 12 illetve 24 jegyből álló véletlenszerű szám és betűsorokból tevődnek össze. Ezeket a szövegszavakat biztonságosan kell tartani, mivel a veszteség esetén nem tudod visszaszerezni a tárcádat.

A pénztárcádba könnyen beírhatod a Bitcoin címedet (nyilvános kulcs), ha pénzt szeretnél küldeni valakinek.

Ez valahogy így néz ki:exodus wallet

Ìgy továbbítjuk a Bitcoint az Exodus Wallet-ből a fenti minta címre. Az "összeg" rublikába az átadandó Bitcoin mennyiséget kell beírni.

Ha tudni szeretnéd, hogy bizonyos számú Bitcoin mennyit ér Euróban vagy dollárban akkor a Preev.com oldalon ezt megnézheted. Csak írd be az átutalt euró összeget a jobb oldalon.

Többféle Wallet létezik:

 • Mobil pénztárca (mobilra letölthető App, de ez nem biztonságos, ezért csak kisebb összegek tárolására használd.) 
 • Hardware pénztárca (USB - n tárolt nagyon biztonságos! Èn ezt használom:  Ledger Nano S)
 • Papír pénztárca (papírra nyomtatva, nagyon biztonságos, de nagy a veszteség kockázata)
 • Online pénztárca (online, közepesen biztonságos)
 • Asztali pénztárca (laptopon, számítógépen tárolt, közepesen biztonságos)

A Ledger Nano S hardveres pénztárcák mindenképpen ajánlom nagy mennyiségű Bitcoin biztonságos tárolására! Mindig teljes mértékben ellenőrizheted az eszközt és birtokodban van a privát kulcs is.

Az online pénztárcák és az asztali pénztárcák is meglehetősen bizonytalanok és csak kisebb mennyiségű bitcoinhoz használhatók.

A biztonságnak mindig elsődlegesnek kell lennie, és ha úgy döntesz, hogy Bitcoinon kívül más kriptovalutát is vásárolsz (Altcoins), akkor teljes mértékben fel kell vállalnod a felelősséget a vagyonod ellenőrzéséhez. Ha a saját bankod akarsz lenni, készen kell állnod arra, hogy rendesen menedzselhessd 🙂

De ne aggódj. Ez bonyolultan hangzik így elsőre, de nem az. Hogy ma már csak Bitcoinnal is tudsz élni, itt van néhány példa erre.

Például én már fizetettem egy repülőjegyet Németországból Thaiföldre Bitcoin hitelkártya segítségével. Ez egy teljesen normál Visa kártya amit itt tudsz megrendelni és amivel tudsz fizetni.

Bármilyen üzleti vállalkozásban, amelyet a Visa elfogadott a Bitcoinnal való fizetés esetére természetesen pénzt vihetsz az ATM-ben! Ha ezt a linket használod, 25% kedvezményt kapsz a hitelkártya megrendeléséről -> Kreditkártya megrendelése

III Fejezet: Bitcoin vásárlása

Bitcoint ma már vásárolni pofon egyszerű módon lehet.  Ausztriában szinte már majdnem minden Postánál tudsz Bitcoint vásárolni. Sok Bitcoin autómatánál már rendes forintot, eurót is virtuális pénzre cserélhetsz.

Interneten keresztül is létezik már számtalan börze, ahol rendes pénz befizetése után Bitcoint kapsz.

Természetesen ebben a cikkben nem tudom bemutatni mindet, mert több, mint elég van belőle. Itt bemutatok egy egyszerű és olcsó módszert, amit én magam is használok.

 1. Hozz létre egy számlát a Coinbase-el ezen a linken keresztül. 10 dollárt kapsz az első Bitcoin vásárlást követően, ha 100 dollár értékben vásárolsz!
 2. Ellenőrizd a fiókodat és várd meg amíg aktiválják. A megadott IBAN számlaszámoddal fizess be annyi összeget, amit Bitcoinra akarsz cserélni. A legjobb ha 100 eurót fizetsz közvetlen, így 10 dollárt kapsz még pluszba a Bitcoinodért.
 3. Várj, amíg a pénzt jóváírják a Coinbase számládon. Jelentkezz be a Coinbase oldaladra, és vegyél BItcoint a megadott összegért.
 4. Vidd át Bitcoinodat egy személyes Bitcoin pénztárcába, vagy hagyd a Coinbase-en. Amit látod nagyon egyszerü és gyors. Másik alternatívaként tudom még ajánlani a Bitcoin.de, Bitstamp.net, Bitpanda.com,. Ezek a lehetőségek kicsit drágábbak és nem kapsz plusz 10 dollárt ajándékba.

Sajnos, szinte lehetetlen vásárolni Bitcoint PayPal vagy hitelkártyán keresztül, mivel a csalás igen csak gyakori, ha ezeken keresztül akarnál Bitcoint vásárolni. A tranzakciókat nem lehet visszafordítani, szóval nem ajánlom.

Emiatt általában csak banki átutalással vagy készpénzzel lehet vásárolni a Bitcoint, mivel ezek a tranzakciók sem visszafordíthatók.

IV. Fejezet: Bitcoin bányászat

A bitcoin bányászat az a folyamat, amellyel új bitcoinok jönnek létre. Ezt a folyamatot örömmel nevezik Bitcoin bányászatnak is. A régi papírpénz-rendszerben a központi bank eldönti, hogy mikor van szükség új pénzre, majd levonja ezt a pénzt a semmiből. Ezt a folyamatot pénztermelésnek is nevezik.

A bitcoin-hálózatban nincs olyan központi bank, amely meghatározná az új bitcoinok keletkezését. Valójában a bitcoinok mennyisége 21 millió érmere korlátozódik.

A Bitcoin létrehozásához szükséges blockchain hálózatot folyamatosan újítani és fejleszteni kell, hogy minél több ember számára legyen elérhető és könnyen használható. Ezeket a tevékenységeket úgynevezett bányászok végzik.

Az a bányász, aki először megoldja ezeket matematikai problémákat, az Bitcoint kap jutalomként, ami (jelenleg 2017 augusztusában 12,5 Bitcoin).

Ez a folyamat biztosítja a tranzakciók végrehajtását. Végül az összes tranzakciót a blokkcsatornán (cash book) kell benyújtani, és azokat meg kell erősíteni.

Annak érdekében, hogy a blokklánc mindig naprakész legyen, és minden tranzakció végrehajtásra kerüljön, erre a feladatra ott vannak a bányászok.

Egyszerűen szólva, a Bitcoin Miner (bányászok) megpróbálnak egy szoftverrel egy új bokkot a blockchain technológiához kifejleszteni. Az első, aki megoldja ezt a bonyolult számítási teljesítményt, az bitcoint kap jutalomként.

Ezek mögött természetesen valódi emberek vagy vállalatok állnak, akik ezzel akarnak pénzt keresni. Jelenleg nagyon nagy bányászati ​​lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyen bitcoinokat kereshet a bányász ​​hardverekbe való befektetésekkel.

Ez a befektetés idővel mindig új Bitcoinokat generál, amelyeket a saját pénztárcádon keresztül fizethetsz ki.

Valószínűleg a legnagyobb, leghíresebb és leginkább komoly bitcoin bányászati ​​lehetőség, amelybe könnyedén befektethetsz, az a Genesis Mining. Itt a kezdők könnyedén bejuthatnak a Bitcoin Miningbe és folyamatosan új bitcoinokat kaphatnak.

Ha úgy döntenél, hogy a Genesis Mining-be fektetnél be, akkor vásárláskor 3% kedvezményt kapsz ezzel a kuponkóddal: 9jOylC

Kattints ide a Genesis Mining -> Genesis Mining

V Fejezet: A legjobb Bitcoin "pénztárca"

Ebben a részben bemutatom a legfrissebb pénztárcákat, és hogy hogyan készíthetünk el egy nagyon biztonságos papírtárcsát.

A legbiztonságosabb választás az újoncok számára ajánlott a Ledger Nano S hardveres pénztárca!

A hardveres pénztárca19787059_309558906173198_8804329302680135109_o

Hardveres pénztárcával a legfontosabb adataidat, és a privát kulcsokat egyfajta USB-tárolón tárolhatod. Különböző biztonsági intézkedésekkel, például titkosítással és jelszavas védelemmel van ellátva, így senki sem kaphatja vagy láthatja a saját kulcsodat.

Még akkor is, ha valaki ellopná a USB-t, semmit nem érne vele, mert nem tudja a hozzá tartozó kódot. A Ledger Nano S-val minden adat törlődik ha háromszor egymás után rossz kódot ütnél be.

Viszont visszaállíthatod a tárcádat, ha rendelkezel a 21 szavas kombinációval. Ez a kombináció a kezdetektől fogva nálad van, amivel beállíthatod a hardvertárcádat.

Hardver pénztárcák a legbiztonságosabbak, mert teljesen védve vannak.

A legjobb pénztárcák

Az asztali pénztárca a számítógépen vagy a táblagépen található. Nagyon fontos, hogy a számítógépet védje a vírusoktól, hackerektől.

A számítógéppel ellátott asztali pénztárcák jó védelme közepes biztonságú. Mindig van valami, ami történhet, ezért mindig nagy mennyiségű titkosító pénztárat kell tárolnod egy hardveren vagy papír tárcán. Csak ezek nyújtják a lehető legjobb védelmet.

A kriptovaluták világa folyamatosan változik, új pénztárcák és szolgáltatások fejlesztése, bővítése zajlik.

Exodus pénztárca (asztali pénztárca)
MyEtherWallet (webes felület az Ethereum & Altcoins számára)
breadwallet (iPhone Wallet)
electrum (asztali pénztárca)

A fent említett pénztárcák alternatívájaként léteznek úgynevezett online pénztárcák is. A nagy probléma ezekkel a pénztárcákkal az, hogy soha nem birtokolja a magánkulcsaidat, ezért soha nem tudod teljes mértékben irányítani az eszközeidet.

Sok kezdő elhagyja a bitcoinjait a tőzsdéken, ahol vásárolta őket. Közismert tőzsdék például a Poloniex, a Bittrex vagy a Bitfinex. Ezeket a szolgáltatásokat nyugodtan használhatod akár más kriptovaluták vásárlása esetén is.

Csak nem szabad az összes valutát ugyanazon a helyen sokáig tárolni. A múltban sok tőzsde csődbe ment, feltörték, vagy más egyéb dolog történt velük. Egy napról a másikra elvesztheted a bitcoinodat ami nagy balszerencse.

Az egyetlen alternatíva, amely a cikk írása során eszébe jutott, Xapo, amit én is használok.

Az Xapo egy Bitoin betéti kártyát kínál, amellyel bármely olyan üzletben fizethetsz ahol, elfogadják a Bitcoin hitelkártyát. Ezen túlmenően ez a szolgáltatás olyan szempontból biztonságos, hogy itt a felhasználók magánkulcsait egy nagy biztonságú boltozat tárolja valahol a svájci Alpokban.

Különösen kezdőként vissza lehet térni erre a szolgáltatásra. De ha nagy Bitcoin pénzösszegeid vannak, akkor saját magadnak kell gondoskodnod a késöbbiekben a biztonságról. A saját bankodnak leni nagy felelősséggel jár.

Hozz létre egy papír tárcát!

A papírtárcsa egy másik módja annak, hogy interneten keresztül tárold a bitcoint. Ezt a folyamatot hideg tárolásnak is nevezik.

Papírtáska létrehozása:

 • Menj a bitaddress.org oldalra, és mozgasd az egeret, amíg a képernyő 100% -ot nem mutat. Ez véletlenszerű kulcsot generál.
 • Kattints a "Papírtárca" fülre
  Válasszd ki a következő beállításokat:
  Típus elrejtése:
  GDP 38 Titkosítás:
  Címek létrehozása: 7
  Címek oldalanként: 7
  Passphrase: Válassz egy biztonságos jelszót, amelyet nem fogsz elfelejteni! Ellenkező esetben a bitcoinjaid elvesznek.
 • Kattintss a Generate (Generálás) gombra a Bitcoin Paper Wallet létrehozásához. Mielőtt rákattintasz a Generate (Generálás) gombra, biztonsági okokból kapcsold ki az internetet.
 • Ezután nyomtassd ki a létrehozott címet. Előnyös kábeles csatlakozással a nyomtatóhoz.

Bildschirmfoto 2017-07-31 um 12.00.22

VI Fejezet: Bitcoinba való befektetés

A kriptovaluták világa nagyon ingatag és nagy kockázatot jelentenek. Ennek megfelelően csak annyi Bitcoinba és más online valutába fektess be, mint amennyit hajlandó vagy elveszíteni.

Ez a cikket csak és kizárólag tájékoztató jelleggel írtam, én nem vagyok befektetési tanácsadó ezért nem vállalok felelősséget senki miatt. Ezért javasolom, hogy előzetesen intenzíven foglalkozz ezzel az üggyel minél többet, majd csak ezután hozz döntést.

A titkosítási eszközök, mint például a Bitcoin és a hozzá tartozó blokkhálózatok technológiája igen nagy jövőbeli potenciállal rendelkezik.

Egyre több ember látja a központi bankrendszer nagy csalását és az állandó kisajátítást az infláció révén. Ráadásul több millió ember még mindig nem rendelkezik saját bankszámlával az értelmetlen szabályozások miatt. Nem vehetnek részt a gazdasági ciklusban, és nagyon szegény körülmények között élnek.

A bitcoin és más kriptovaluták megtisztítják és ingyenes piacot biztosítanak, amely csak az emberek kezében van, és nem egy maroknyi bankárnál.

Természetesen ez az alternatíva fokozatosan egyre gyakoribbá válik, ezért nagyon tanácsos foglalkozni ezzel az új technológiával.

Másrészt a szélsőséges áringadozások miatt bekövetkezhet magas veszteség.

A Bitcoint nagyszerű dolognak tartom, egy új innovációs eszköznek, hiszen véges egysége van, és nem következhet be infláció.

Ezenkívül a Bitcoin-ra semmiféle állami korlátozás nem vonatkozik. Az interneten találsz több információt, legföbbképpen angolul és németül, de én is ki fogok még térni különböző témákra ezen belül is.

Ha szeretnél többet tudni, akkor én magam is segítségedre állok, de javaslom, hogy nézz utána. Interneten rengeteg angol, német nyelvű anyag van fent, de pár magyar oldal is foglalkozik ezzel a témával. A közeljövőben én magam is jelentkezem még több témával.

Itt tudsz elérni ha további segítségre lenne szükséged

Steemit Profilsteemit

youtubeYouTube csatorna

close-envelopeE-Mail elérhetőség:

digitalisnomadokhu@gmail.com