Bankszámlanyitás külföldön – egy offshore számla legális?

Egészet úgy tudnám összefoglalni, naná, hogy igen!

 

Bárki rendelkezhet nemzetközi számlával és ebben semmi illegális nincsen.

Bankszámla külföldön: vajon ez jó ötlet?


Az utóbbi években egyre több ember érdeklődik külföldi számlanyitás után és én is úgy vettem észre, hogy az oldalamon megosztott információk alapján szerintem Te is elgondolkodtál azon, hogy nyiss egy számlát külföldön.

Az olyan országok, mint Svájc, Liechtenstein, Szingapúr, Hong Kong vagy Grúzia kínálnak bizonyos előnyöket magyar, vagy német bankokkal szemben – bár sokan még mindig szkeptikusak ebben a témában.

Mivel a külföldi számlákat gyakran negatív szempontokhoz kapcsolják. Az álábbi cikkből azonban megtudhatsz minden fontos információt a külföldi számlanyitással kapcsolatban.

 

Külföldi bankszámlanyitás: megéri-e offshore számlát nyitni?


Nagyon sok oka van annak, hogy miért érdemes számlát nyitni külföldön.

Például nem kell megadni minden információt, profitálhatsz a gyors átutalások és kevesebb tranzakciós díjakból. Alapvetően mindaddig, amíg pénzedet például (kamatjövedelem gyanánt stb:) tartasz fenn lakóhelyeden vagy az adózóhelyeden és minden le van adózva rendesen, – akkor egy egy külföldi számla teljesen legális.

A nemzetközi számla előnyeit és jellemzőit az alábbiakban részletesebben ismertetem:

Gyors tranzakciók világszerte


Ez a szempont elsősorban az üzleti számlatulajdonosok számára fontos, mert ha egy adott országban fontos üzleti kapcsolatokat tartanak fent akkor az azonos országban végrehajtott tranzakciók gyorsabbak és könnyebben feldolgozhatók.

De akkor is, ha családod számára szeretnél pénzt utalni gyorsan és egyszerűen vagy más pénzügyleteket kívánsz végrehajtani, ebben az esetben is egy offshore számla hasznos lehet.

Egyéb monetáris tranzakciók lehetnek még ha ingatlant vásárolsz vagy brókerszámlát nyitsz.

Második lakóhely


Ha külföldön rendelkezel második lakóhellyel, akár többel is vagy állandó utazóként, digitális nomádként járod a világot, - szintén érdemes lehet, egy helyi banknál számlát nyitni.

Ezután gyakran használhatod külföldi számládat pénzszállításhoz, átutaláshoz vagy egyéb műveletek elvégzéséhez ingyen, anélkül, hogy mindig az otthoni bankszámlán keresztül intéznéd azt - ami gyakran magas díjakkal jár.

Sok olvasóm és ügyfelem él például kint Thaiföldön, de ha Te is jártál már kint, akkor tudhatod, hogy a pénzfelvételnél vonnak le nem kis összegeket. Ezért mi most kínálunk thaiföldi bankszámlanyitást is, azok számára akik kint képzelik el jövőjüket.

Jövedelmezőbb megtakarítások


 

Ha nem akarod megtakarításaidat Magyarországon vagy az EU-ban kezelni, és tovább akarod építeni a saját vállalkozásodat, akkor ez esetben is egy külföldi számla érdemesebb lehet.

A külföldi bankok gyakran vonzóbb kamatlábakat kínálnak, mint a magyar vagy más hitelintézetek. Ezt a jövedelmet azonban mindig az adótartózkodási hely szabályainak megfelelően kell adóztatni, hogy számlád törvényes maradjon.

 

 

Mi teszi illegálissá a külföldi számlát: adócsalás


Azok, akik direkt kijátsszák az adókat, általában egy külföldi számla segítségével próbálják ezt megtenni. Magától értetődik, hogy ez nem törvényes, és mindenkit óva intenék az efféle cselekedetektől.

Bármely bevétel, amelyet külföldi számlán keresztül generálsz, pl. kamat szerzés, - akkor az adótartózkodási hely szabályainak megfelelően kell adóztatni azt.

 

Számlanyitás: előnyei és hátrányai


Már kifejtettem a külföldi számlák legfontosabb előnyeit:

Nem kell bizonyos bankoknál különösebb információkat megadni, gyorsabban tranzakciókat tudsz lebonyolítani és magasabb kamatlábakat is kaphatsz.

Ha bankszámlát kívánsz nyitni külföldön, akkor ezt egyszerűen megteheted akár online is. Sok európai banknál azonban gyakran személyesen lehet ezt csak megtenni, távolról nem intézhető. Grúzia kiváló kivétel. :

Egy másik előnye az, hogy így megvédheted fiókodat az elkobozástól, tehát hogy illetéktelen ne férjen hozzá. Az EU-n belül van egy mellékletekről szóló irányelv (Dánia és az Egyesült Királyság nem vesz részt).

Alapvetően az offshore számlák hátrányai nagyon jól kezelhetők.

Az egyetlen szempont, amit érdemes megjegyezni, hogy bár ugyanabban az országban a tranzakciók gyorsabbak, több időre van szükség két ország között, ami drága is lehet.

Ez vonatkozik mind a pénzátutalásokra, mind a másik számlára történő átutalásokra. Ezenkívűl tisztában kell lenni azzal, hogy egy külföldi bank természetesen nem nyújthat ugyanolyan átfogó szolgáltatást, mint a helyi fióktelep, vagy egy könnyen elérhető, közvetlen bank.

De ez nem azt jelenti, hogy a külföldi bankok kiszolgálása rossz.

Éppen ellenkezőleg. Ez csak a térbeli közelségre utal, ha ez fontos a számodra. Mint vállalkozó és befektető, segíthetünk számlád megnyitásában a legjobb magánbankoknál. Ezek a bankok kiváló szolgáltatást nyújtanak.

Egyes esetekben alternatív lehetőségek állnak rendelkezésre, vagyonkezelési számlákhoz minimálisan magas betétekkel. Itt van például Szingapúr 🇸🇬 csak egy példa.

Egy külföldi számla nagyobb mérlegelési jogkört is biztosíthat, ha a joghatóság még nem vesz részt az automatikus információcserében.

 

Összefoglalva: egy külföldi számla a következőket nyújtja


Biztonság

Lehetőségek

Cselekvési szabadság

 

Hogyan tudsz külföldön számlát nyitni?


Alapvetõen a külföldi számlanyitás nem sokban különbözik Magyarországtól. Mindenekelőtt keresned kell egy megfelelő bankot, ami számodra a legszimpatikusabb vagy kérhetsz segítséget.

Ennek legegyszerűbb módja az, ha összehasonlítod a különféle bankok internetes kínálatát vagy kapcsolatba is léphetsz velünk. Széles portfóliónk van, és tudunk néhány lehetőséget mi is kínálni. Sok esetben nem tudod elkerülni a beutazást, ahogy mondtam.

Néhány ország bankjai továbbra is lehetővé teszik a távoli bankszámlanyitást. Lásd itt van Grúzia. 🙂

 

privacy Ez nem spam!

 

Remélem hasznos volt számdora a cikk: Ne felejts el feliratkozni hírlevelemre és belépni a Telegram csoportba!

https://t.me/joinchat/IEINcVEyId9jFG2BaLASKQ

 

Használd ezt a kódot:  F6PKH  Curve kártya:

->Youtube csatornám

->Facebook oldal

->Facebook csoport

-> Személyes konzultáció

-> A Te utad a Te szabadságod E-könyv

 

Leave A Response

* Denotes Required Field