Mi a különbség a nemzetközi biztosítás & külföldi utasbiztosítás között!

Ha az ember kijelentkezik hivatalosan Magyarországról akkor az egészségbiztosítási kötelezettség megszűnik. Ha a jövőbeli tartózkodási helyet egy kötelező biztosítású országban választjuk meg, akkor ott kell fizetni a biztosítást.

Vannak országok ahol a betegbiztosítás kötelező, tehát nem választás kérdése, – és vannak országok ahol igen is mi magunk dönthetünk arról, hogy szeretnénk-e biztosítva lenni az országban vagy sem.

Népszerű lakóhelyek, ahol nem vagyunk kötelesek egészségbiztosítást kötni vagy csatlakozni a társadalombiztosítási rendszerhez:

 • Grúzia
 • Thaiföld
 • Fülöp-szigetek
 • Paraguay
 • Panama

 

Ha szeretnél egy társadalombiztosítási kötelezettség nélküli országban élni és ott állandó lakóhelyet szerezni, akkor ebben is tudunk segíteni.

 

Utasbiztosítás


A külföldi utas egészségbiztosítás nem állandó biztosításra jogosít fel – (legfeljebb 5 évig érvényes). Sok turista képviseli ezt a téves feltételezést, és extrém kockázatnak van kitéve!

Az utasbiztosítás külföldi kirándulásokhoz, nyaraláshoz vagy hasonló célokra szolgál. Általános szabályként fontos tudni, hogy ettől függetlenül, a saját hazádban kötelező egészségbiztosításod még érvényben van.

A nemzetközi utazásbiztosítás arra szolgál, hogy vészhelyzetben visszatérhess az országodba, és ha esetleg valami bajod történne külföldön akkor a lehető leghamarabb megkapd a megfelelő ellátást.

Természetesen egy ilyen utasbiztosítas plusz költségeket hordoz magával ez logikus, de igen is ajánlott kötni, főleg ha az ember távoli országokba utazik.

Ezért egyértelműen javaslom, hogy köss megfelelő biztosításást!

 

Nemzetközi betegbiztosítás


A nemzetközi magán egészségbiztosítás időtartama korlátlan. A biztosító társaságnak nem szabad egyoldalúan felmondania a szerződést

Gyakran vannak korlátozások a költségigényes országokban pl: (USA), tehát ezekben az országkban egy külön biztosítási csomagot kell pluszba kötni. Ez növeli a havi prémiumot.

Az orvoslátogatások és a kórházi tartózkodás globális biztosítási juttatása a megkötött díjtól függ. Ezért azt javaslom, hogy alaposan vizsgáld meg előre az összes tarifát, és lépj kapcsolatba egy szakértővel.

Nálunk a havi egészségbiztosítás relatív olcsónak mondható nem úgy, mint a szomszédos országokban.

Németországban ha a magán egészségbiztosítást veszünk igénybe havonta 350 euró járulékot kell fizetni. Èn annak idején, amikor kint éltem 130€ fizettem havonta, ami azért elég magas.

Itt a külföldi biztosítótársaságok a biztosítási díjakat az életkorhoz és a kockázathoz igazítják. De Németországban a járulékok folyamatosan növekednek az életkorral, így kb. 65 éves korban a havi járulék 400 és 600 euró között van. A 70 éves személynek magán nemzetközi egészségbiztosítása 800 és 1500 euró között van.

Szóval jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Èn azt mondom mi azért szerencsésebbek vagyunk, holott sajnos az egészségügyi rendszer Magyarországon egyáltalán nem kiemelkedő.

Jól ismert nemzetközi egészségbiztosító társaságok:

 

 • Foyer Global Health
 • MSH International Pacific Cross (Àzsiai országokba való utazás esetén érdekes lehet)
 • Cigna
 • Hanse Merkur
 • Barmenia
 • Signal Iduna

Alternatív megoldásként vészhelyzet esetére érdemes egy kis tartalékot félretenni, mondjuk minden hónapban. Sokaknak nincsen feltétlenül pénze drága biztosításokat kötni, de a megtakarítások jó ötletnek tűnik, persze nem hosszú távra.

 

Remélem hasznos volt számdora a cikk: Ne felejts el feliratkozni hírlevelemre és belépni a Telegram csoportba!

https://t.me/joinchat/IEINcVEyId9jFG2BaLASKQ

 

privacy Ez nem Spam!

 

Használd ezt a kódot:  F6PKH  Curve kártya:

->Youtube csatornám

->Facebook oldal

->Facebook csoport

-> Személyes konzultáció

-> A Te utad a Te szabadságod E-könyv

Leave A Response

* Denotes Required Field