Mi az Offshore bankszámla?

Egy külföldi számla, vagy akár egy offshore bankszámla birtoklása nem törvénytelen és teljesen legitim. Mindenki olyan számlát nyit ott ahol szeretne és azt tesz a pénzével amit akar amíg betartja a szabályokat!

Nyilvánvalóan nem használunk külföldi számlát adócsalás céljából, vagy illegális tevékenységek üzletek lebonyolításához. A folyamatosan növekvő KYC és pénzmosási iránymutatások miatt ez egyébként alig lehetséges.

Ezért mindenkinek ajánlom, hogy felejtse el azt a gondolatot, hogy az offshore “illegális” és csak adócsalásra lehet használni. Ez nem igaz!

Természetesen megteheti bárki, de ez nagyon gyorsan kiderül…

Egy külföldi számla nyitása, amely további lehetőségeket kínál, egyáltalán nem jelent problémát. Mindig kérdezzük meg a helyi adóügyi tanácsadót, hogy kell-e és milyen mértékben kell jelentést tenni külföldi számláinkról.

 

Hogyan nyithatok számlát külföldön?


Minden országnak és bankjainak megvannak a saját követelményei, ha az ember számlát szeretne nyitni. Néhány országban ez csak akkor lehetséges, ha be vagy jelentve, tehát rendelkezel bejelentett lakcímmel.

Más országok azt is megengedik, hogy nem rezidensként bankszámlát nyitss. Itt meg lehet különböztetni a természetes és a jogi személyeket.

Például természetes személyként nagyon könnyű lehet bankszámlát nyitni, de egy üzleti számla nyitása bonyodalmakat okozhat és nem egyszerü egyáltalán. Számos feltételnek kell megfelelni és sokszor elutasítják még akkor is, ha egyébként minden papír rendben van.

Ugyanakkor előfordulhat, hogy egyes külföldi bankok általában nem nyitnak külföldi illetőségű személyeknek számlát mindaddig, amíg követelményeik nem teljesülnek. Ez a követelmény lehet például, hogy be kell fizetni egy minimális összeget.

Ha letéti a minimális összeget befizetik, akkor nyithat számlát : Íme egy példa Szingapúrra.

 

Névtelen bankszámla fiók Szingapúrban?


A szingapúri bankok saját számlát nyitnak nem rezidensek számára is. Néhány évvel ezelőtt még mindig nagyon könnyű volt ott fiókot nyitni, ma már más a helyzet.

Ha átnézzük a mai helyzetet, gyorsan rájövünk, hogy magas belépési feltételeknek kell megfelelni. Minimum összeg a számlanyitáshoz 200.000 $. Akik nem tudják ezt az összeget teljesíteni esélyük sem lehet.

Természetesen, ha Szingapúrban élsz 🇸🇬, akkor a helyzet teljesen más. Kinek van bejelentett lakóhelye?

Ha teljesíted a számlanyitás feltételeit Szingapúrban, segíthetünk a megvalósításban. Viszont el kell búcsúzni attól a gondolattól, hogy a fiók teljesen névtelen lesz.

Szingapúr részt vesz az automatikus információcserében, (CRS) ezért egyáltalán nem anonim. Ennek ellenére a világ legbiztonságosabb bankja Szingapúrban található, és lehetővé teszi a stabil és biztonságos menedéket a megtakarításaihoz!

Bankszámla Grúziában


Grúzia nagyon érdekes ország a bankszámlanyitás szempontjából. Itt még mindig könnyedén kaphat az ember bankszámlát. A folyamat egyszerű és gyors, ami a legjobb, hogy az EU-n kívűl jogszerűen tehetjük ezt meg.

Segítünk abban is, hogy távolról, beutazás nélkül nyiss egy számlát. Vagy meg is látogathatsz itt és együtt egy városnézés keretein belül mindent megtudhatsz Grúziáról és üzleti tevékenységekről. Erről lesz szó bővebben -> ha érdekel akkor írj nyugodtan! -> dora@digitalisnomadok.com

Ily módon pontosan megtudhatod, mely bankszámla lenne ideális számodra. Ezután kényelmesen, helyben segítségemmel együtt nyithatsz számlát.

A grúz távoli fióknyitással kapcsolatos további információk ebben a cikkben találhatók -> Bankszámlanyitás Grúziában

Grúz exklúzív banknál van lehetőség privát bankszámlanyitásra amihez legalább 170.000 dollár-ra van szükség. Ez persze csak azoknak ajánlott akik rendelkeznek ezzel az összeggel.

Ha nem akkor van több lehetőség is persze.

 

Offshore számla anonim (névtelen) ?


Az offshore számlák már régen nem anonimok és a bankszabályozásokra egyre több rendelet születik. Példa erre az automatikus információcsere. CRS és a bankok évente eltérő adatokat szolgáltatnak a helyi adóhivataloknak.

Tehát ha offshore számlát akarsz használni, akkor azt csak jogi célokra szabad használni. Illegális tevékenységek előbb vagy utóbb ki fognak derülni.

 

Remélem hasznos volt a cikk számodra. Üdv

Dòra

 

privacy Ez nem Spam!

 

 

Használd ezt a kódot:  F6PKH  Curve kártya:

->Youtube csatornám

->Facebook oldal

->Facebook csoport

-> Személyes konzultáció

-> A Te utad a Te szabadságod E-könyv

 

Leave A Response

* Denotes Required Field