Mit kell tudnia egy vállalkozónak egy külföldi cég alapításánál!

Az ellenőrzött külföldi társaságok vagy röviden CFC-szabályok célja az úgynevezett “levélszekrény-társaságok” elkerülése, és ezzel együtt az esetleges adócsalás elkerülése. E szabály határozza meg, hogy az országban mely társaságok nyeresége adóztatható.

 

Külföldi adótörvény (külföldi cégek megadóztatására szolgáló törvény)


Nálunk is érvényben van ez a törvény ami elősorban arra szakosodott, hogy a külföldre áthelyezett cégeket megadóztassa.

Például: Ennek eredményeként egy Ciprusi székhellyel rendelkező korlátolt felelősségű társaságot ugyanolyan módon adóztathatják meg, mint egy magyarországi céget, ha a bizonyos feltételek teljesülnek.

Ez az eset akkor áll fenn, ha az embernek nincs elegendő gazdasági tartalma, (Substanz), az áthelyezett országban.

Ez általában azt jelenti, hogy rendelkezni kell megfelelő irodával, személyzettel, székhellyel, cégvezetövel. Ezenkívűl fontos, hogy a menedzsment állandó lakóhelye a székhely szerinti ország legyen, így a társaság valóban Cipruson lesz ellenőrzve (hatékony vezetés)

Ezenkívűl az ügyvezető igazgató fizetésének meg kell egyeznie a helyi összegű fizetéssel.

Határ közeli társaságok


A helyzet más, ha például egy, a határ menti térségben Ausztriában, Horvátországban van bejegyezve a cég és ott megfelelő irodát üzemeltet az alkalmazottakkal folyamatos kapcsolatban áll és hetente legalább egy-két alkalommal ingázik az illető. Sok külföldi azért választja Magyarországot céghelyének, mert nálunk a társasági adó csupán csak 9 %. Tudom ez nekünk nem nagy vigasz. 🙂

 

Ebben az esetben a társasági adó az adott ország feltételein alapul.

Ha az országok között nincs kettős adóztatás elkerüléséről szóló szerződés, a helyzet megint más. Ekkor reprezentatív telephely jön létre a lakóhely szerinti országban.

Az, hogy egy társaság, cég miként, hova fizet adót, az sok mindentől függ és rengeteg pontot át kell vizsgálni.

Bármikor felveheted a kapcsolatot velem vagy partereimmel és együtt kielemezzük, hogy érdemes-e külföldre vinned a cégedet vagy sem. Egy megfelelő lakóhellyel a külföldi társaságok igénybevétele sokkal könnyebbé válhat.

Talán sokan nem értik, hogy miért érdemes külföldön letelepedni vagy a cégüket egy másik országba áthelyezni.

Az olyan országok, mint például Grúzia, Malajzia, Mauritius, Fülöp-szigetek, Szingapúr, Kolumbia, Thaiföld és még sokan mások (nem vesznek részt a CFC szabályban és nincs külföldi cégekre kihelyezett szabályozás sem. Ez azt jelenti, hogy majdnem az összes CFC-szabály nélküli országban vezethetsz külföldi vállalkozást.

 

Remélem hasznos volt a cikk és ne felejtkezz el feliratkozni sem!

 

privacy Ez nem spam!

 

Használd ezt a kódot:  F6PKH  Curve kártya:

->Youtube csatornám

->Facebook oldal

->Facebook csoport

-> Személyes konzultáció

-> A Te utad a Te szabadságod E-könyv

Leave A Response

* Denotes Required Field