Szingapúr – egy biztos hely vagyonunk megőrzéséhez

Jó ideje már, hogy kis csapatunk elég aktívan tevékenykedik és nem csak a cégalapításban segítünk, hanem vagyonmegőrzésben. Sokak számára a nemesfémekbe való befektetés nem érdeme vagy nem igazán értik miért is lenne erre szükség.

Legtöbben csak Svájcot vagy Lichteinsteint ismerik vagyonuk megőrzéséhez, de van több megoldás is erre vonatkozóan. Ez pedig ne más, mint Szingapúr.

Szingapúr - a legjobb hely a vagyonmegőrzésre


Szingapúr egy igazi sikertörténet és ami mára a világ leggazdagabb államává nőtte ki magát.

 

Az UHNWIs az „Ultra magas nettó értékű magánszemélyek” kifejezést jelenti amely olyan személyeket tükröz, akik nettó jövedelme legalább 30 millió dollár. Az UHNWI legnagyobb növekedése Ázsiában lesz várható az elkövetkezendő 5 évben.

Szingapúr, ellentétben Svájccal és Liechtensteinnel (egyéb vagyonkezelési helyek), kevésbé lenyűgöző hírnevet képvisel az egyéni szabadság elérésében,ennek ellenére rendkívül sok gazdag embert vonz.

A városi állam a világ legfontosabb hajózási útjainak stratégiailag fontos kereszteződésén helyezkedik el, és közel van Kìnához ami nem utolsó szempont. Ez egyedülálló földrajzi előnyöket biztosít az ország számára. Ezenkívül pedig sok embert vonz már csak a nagy metropolisza miatt is.

Szingapúr…

  • Ázsia egyik legfejlettebb gazdasága.
  • globális üzleti és pénzügyi központ.
  • nagyon jó infrastruktúrával rendelkezik.
  • rendkívűl vállalkozásbarát, jó adó- és jogrendszerrel és szabályozási kerettel rendelkezik.
  • kevés bürokrácia a vállalkozók és a befektetők számára.
  • politikailag stabil.

Szingapúr mellett Liechtenstein és Svájc legismertebb vagyonvédelmükről.

Szingapúr nem számít fel tőkenyereség-adót vagy hozzáadottérték-adót a nemesfémek befektetéseire, és jó tapasztalatokkal rendelkezik a tulajdonjogok betartásáról.

Politikai rendszer


Szingapúr a malajziai brit gyarmathoz tartozott. Ez a terület 1963-ban függetlenné vált Nagy-Britanniától, és Malajzia államba került, ahonnan 1965-ben a Szingapúri Köztársasággá alakult.

Azóta Szingapúr a harmadik világ országaiból a világ egyik leggazdagabbá nőtte ki magát.

A városi államban gyakorlatilag nincs bűncselekmény vagy korrupció, és az alacsony adók ellenére mindig is sikerült költségvetési többletet elérni. Ez az egyetlen ázsiai ország, amelyet a fő hitelminősítő intézetek AAA-ra értékeltek.

Szingapúr számos regionális védelmi megállapodás tagja, és kiváló kapcsolatot tart fenn olyan globális hatalmakkal, mint az Egyesült Államok, Kína, India és Oroszország.

Szingapúr a Délkelet-Ázsia legkisebb állama, de az egyik legnagyobb kikötőjével, finomítóival, logisztikai központjával és pénzügyi központjával rendelkezik. ami függetlenségét stratégiai jelentőségűvé teszi azoknak a nagy kereskedelmi hatalmaknak, amelyek Szingapúr stabilitását a globális kereskedelem szempontjából kritikusnak tekintik.

 

Ideális hely vagyonunk tárolására


A korábbi miniszterelnök Lee Kuan Yew aki építészként sokat tett Szingapúr növekedéséhez, egyetlen szóval jellemezte azt, hogy miért olyan sikeres Szingapúr világszerte. Ez pedig a "bizalom".

Szingapúrnak nincsenek természeti erőforrásai, így vagyonát a jó kormányzásnak, alacsony adók és erős magántulajdon védelmére épülő jogi rendszerre építette ki (mindez hiányzik jelenleg sok európai országban).

Ezek a feltételek több ezer olyan multinacionális társaságot vonzottak be, amelyek szingapúri regionális székhelyüket, kereskedelmi, termelési, kutatási és fejlesztési létesítményeiket itt hozták létre az optimális üzleti feltételek, az angol nyelv és a képzett munkaerő kihasználása érdekében.

Szingapúrban nincs tőkenyereség-adó, forgalmi adó vagy illeték a befektetési aranyra, ezüstre vagy platina nemesfémekre.
A befektetési nemesfémek szabadon mozgathatók, és nincsenek beviteli / kiviteli korlátozásai sem a tőke ellenőrzésére.

Ezenkívül az ingatlanok, gépek és egyéb berendezések szingapúri jog szerint nem tekinthetők pénzügyi eszközöknek, ezért nem vonatkoznak a pénzügyi eszközökre megkövetelt nemzetközi jelentéstétel típusára. Itt elsősorban a CRS-re gondolok (nemzetközi információcsere)

Ami Szingapúrt megkülönbözteti azaz, hogy a kormány képességeit gyakorlati és hosszú távú politika működtetésre ösztönzi, így hatékony intézményeket hoznak létre és az emberek is sokkal jobban élvezik munkájuk gyümölcsét, mint más országokban.

 

Már korábban is tettem említést Szingapúrról és a nemesfémekről, de azt hiszem még sokan nem értik miért lenne erre szükség. Ami jó azaz, hogy nincs szükség milliókra ahhoz, hogy aranyba, ezüstbe vagy más nemesfémekbe befektess. Kicsiben is el lehet kezdeni, hiszen itt a kulcs elsősorban a “hosszútávú gondolkodás” és “biztonság“.

Fontos erre törekedni és nem arra, hogy ebből nekem mikor lesz hasznom? –

Jövőre azaz pontosan Január 15-18-ig egy Szimináriumot szervezünk Szingapúrba ahol lehetőség van megtudni mindent a vagyonmegőrzésről, befektetésekről. Ellátogatunk egy trezorba is, ahol partnereink vezetnek körbe.

Erről bővebb információk később. Ha esetleg valakit érdekel akkor írjon nyugodtan. Ha van kérdésetek ezzel kapcsolatban és szeretnétek minél több információt ezzel kapcsolatban kapni, akkor lehetőség van konzultációra vagy írjatok Emailt.

 

 

privacy Ez nem spam!

Használd ezt a kódot:  F6PKH  Curve kártya:

->Youtube csatornám

->Facebook oldal

->Facebook csoport

-> Személyes konzultáció

-> A Te utad a Te szabadságod E-könyv

Leave A Response

* Denotes Required Field