Èlni bárhol a világon nem is olyan egyszerű

Tartózkodási hely: Tibiliszi, Grúzia

 

Ezt a cikket amolyan jótanácsként írom most azoknak, akik úgy döntenek máshol töltenék életük egy nagyobb részét, vagy csak szimplán megjött a kedvük ahhoz, hogy most már kilépjenek a megszokott mókuskerekükből.

Az élet szép és nem zökkenőmentes. Senki nem tanulja meg az anyja hasában azokat a dolgokat amelyekre életünk során szükségünk lehet. Ez egy hosszú tanulási folymat. Ès ahogyan Te is, én sem tudtam azt, hogy merre haladok vagy mit fogok kezdeni magammal ebben a földi életben.

Borászként végeztem, és mindig másoknak dolgoztam – aminek persze voltak előnyei és hátrányai is – de soha nem gondoltam volna, hogy most itt állok és arról írok cikkeket, készítek videókat, hogy melyek azok az országok ahol jobb a megélhetés.

Ezenkívűl megpróbálok segítséget nyújtani azoknak akik szeretnék cégüket áhelyezni vagy egy másikat alapítani helyette, na meg persze sok egyéb másban is.

Ez egy igen hosszú folyamat volt számomra felismerni és természetesen tanulni az egyes országokról. De nem csak ám fotelből ülve, hanem elutazni ezekbe az országokba és partnerek, szakemberek segítségét kérve kiépíteni egy rendszert, felépíteni egy vállalkozást.

Ezeket nem tanultam az iskolában és nagy részét nem is tanítják meg. A rendszerünk melyet kialakítottak számunkra haldoklik és semmi nincs biztonságban.

Ma már más a helyzet, mert itt az Internet világa, mely által rengeteg információhoz tudunk jutni és ezáltal lehetőségünk van “helytől függetlenül “is dolgozni.

Egy 20 évvel ezelőtt az emberek totál hülyének néztek volna, most már kevésbé hülyének. 🙂

Ma már bárhol élhetsz és dolgozhatsz szerte a világon. Hogyan tudsz bárhol élni, mégis sehol?

Miért ne használhatnánk ki a megélhetési költségek arányának globális különbségeit? Gondolok itt a Geo-arbitrázsra, amiről már készítettem videókat és írtam cikket is.

Képzeld el, hogy Délkelet-Ázsiában élsz, és Európába, Amerikába értékesíteted a termékeidet vagy online dolgozol. Az online világ rengeteg szabadságot adhat neked, de vannak itt kivételek.

Helytől független vállalkozók


Egy rövid definicíó mit is jelent helytől függetlenül dolgozni: az a képesség amikor bárhol élhetünk és bárhonnan tudunk dolgozni, szerte a világon.

 

Digitális Nomádok: olyan vállalkozók akik hosszú ideig utaznak szerte a világban és mellette szabadúszóként dolgoznak vagy kisebb-nagyobb projektekben.

Home-based utazó / otthoni: olyan vállalkozó aki helyszíntől függetlenül dolgozik, általában otthonról, de mellette utazik. Sokan vezetik a vállalkozásukat a saját országukból, tehát ugyanott élnek, de cégük egy másik országban van.

Helyfüggetlen vállalkozó: én jómagmat ebbe a kategóriába sorolnám. Vállalkozók akik utazók, és utazó vállalkozók. A vállalkozásukat bárhonnan tudják vezetni.

Mi úgy korszerűsítettük a vállalkozásunkat partneremmel együtt, hogy ahhoz ne legyen szükség üzlethelyiségre, irodára, így mindenki onnan tudjja végezni teendőit, ahonnan szeretné.

Helytől független vállalkozás alapítása


Egy jól működő helytől független vállakozás sok online elemből épül fel. Először nem árt hátrahagyni az eddig beléd ivódot szlogeneket, mint – ez úgy sem fog menni , – én hülye vagyok ahhoz, hogy ezt megtanuljam – stb – ezzel nem juthatsz előrébb.

Egy online vállalkozáshoz meg kel tanulnod használni az Internetet, Weboldal készítés, Online Marketing és ennek minden formája, amire szükséged van.

A kezdetek kezdetén, próbálj meg elgondolkodni azon, hogy mit is akarsz egyáltalán az Online világban.

Mi a célod? MIben vagy jó?

Sokan írnak és kérdezik tőlem, hogy segítsek elindulni, hogyan tudnának online dolgozni, pénzt keresni minél hamarabb. Ez nem az én feladatom, hogy megmondjam ki mit csináljon és hova menjen. Nincs jó és rossz. 

Számtalán üzleti model és lehetőség létezik. Készíts digitális online termékeket, mint ( videókurzusok, E-bookok, stb:) Ezekből is megtudsz élni, ha jól csinálod. De ne gondold azt, hogy egyik napról a másikra meggazdagodsz majd.

Àt a különböző App aplikációkon, WordPress pluginok-on az életmód tanácsodásokon keresztül sokan építik üzletüket Online. Sokan azt hiszik, hogy ahhoz, hogy elindítsanak egy üzletet, először is pénzt kell gyűjteniük, és finanszírozásuk stabilnak kell hogy legyen.

De ha van egy tuti üzleti terved aminek van piaca is – és tudod, hogy van, mert végeztél ehhez szolgáló kutatásokat is – akkor nincs szükséged kezdő tőkére.

A kulcs nem a folytonos – “minél hamarabb legyen pénz belőle” – irányra alapuljon, mert akkor az energiád csak erre koncentrálódik és sokkal nehezebb a végén tényleges bevételhez jutnod.

Tudatlanság és arrogancia.

Mielőtt elhagynád az országodat és külföldön kezdenél új életbe előtte érdemes mindig informálódni, beleértve az adózást is. Ha csak pár hónapra hagyod el az országot 1-2 hónapra abból még nincs gond. De sokan naívan állnak ahhoz a tényhez, ha nem élnek otthon – esetleg ki is jelentkeztek – akkor őket nem terheli adókötelezettség.

Fontos több tényezőt is figyelembevenni. Hol van az otthonod? Hova vagy bejelentve? Milyen igósságaid vannak? (ház, autó stb:) Vállalkozás helye?

Csak úgy se szó se beszéd nélkül elhagyni az országot abban reménykedve, hogy majd nem kell adót fizetned, nem érdemes.

Informálódj, tanulj!

 

Remélem hasznos volt a cikk számodra, ha igen akor iratkozz fel kérlek hírlevelemre!

 

Üdv Dóra


 

privacy Ez nem Spam! Adataidat biztonságban tartom!

 

 

Curve kártya:

->Youtube csatornám

->Facebook oldal

->Facebook csoport

-> Személyes konzultáció

-> A Te utad a Te szabadságod E-könyv

 

 

 

 

Leave A Response

* Denotes Required Field