Kétféle út Thaiföldi letelepedéshez – Elite Visa Digitális Nomádoknak megéri?

Korábbi cikkemben már említést tettem Thaiföldről, – a különböző vízum tipusokról így a Thaiföldi elite vízumról is. Sokak számára vonzó ez az  ország, távol az európai nyüzsgéstől. Ìgy nem csoda, hogy sokan gondolkodnak el azon, hogyan is lehetne itt ebben az országban letelepedni vagy legalábbis hosszabb ideig tartózkodni.

A thaiföldi vízumok megértése fontosabb, mint azt gondolnád. Thaiföld nagyon szigorúan veszi a vízumokkal kapcsolatos előírásokat és csak kevés országnak biztosít vízum nélküli beutazást az országba.

Szeretem Thaiföldet kikapcsolódásnak nagyon jó, de kicsit túlértékelt és erőltetett, de ez csak az én véleményem. Tudom, hogy vannak olyan emberek, akik élvezik Thaifölön ezt a gondtalan életmódot és lehetőségeket ezért elkötelezett vagyok abban, hogy a legjobb megoldásokat biztosítsam egy esetleges B-tervhez.

Ezért szeretnék most beszélni a: Thai Elite Vízumról.

Thai Elite Visa


A thai elit vízum a thai kormány által kínált különleges vízumprogram, amely minden tag számára lehetővé teszi, hogy hosszú távon Thaiföldön tartózkodhasson. Az Elite Visa programban résztvevőknek különböző lehetőségek állnak rendelkezésükre, amelyek eltérőek a megengedett tartózkodási hely hossza és az általuk hozzáadott előnyök tekintetében.

Ha Thaiföldön akarnék élni, és nem akarok a vízum megújításával, vízumkölcsönzéssel a nagykövetségeken való várakozással, vagy más ügyes bajos dolgokkal foglalkozni ahhoz, hogy megkaparintsak egy turista vízumot, akkor az első ami eszembe jutna az a Thai Elite Vízum.

Milyen lehetőség van még?


Létezik azonban még egy másik rezidens program, amelyet szeretnék tüzetesebben is átvizsgálni: ez pedig nem más, mint a thaiföldi ingatlanbefektetés.

A valóság az, hogy valójában csak két út vezet ahhoz, hogy Thaiföldön élhess hosszútávon. Az egyik a Thai Elite Visa, amely igen magas áron érhető el és olyan díjak felszámolását követeli meg amely során ha a program teljesen összeomlana a befizetett összeget eszük ágában nem lenne visszafizetni a károsultaknak.

A másik lehetőség a thai ingatlanokba való befektetés. A befektetési összeg jóval meghaladja az Elite Visaért fizetendő díjat, de saját tulajdonú lakás, házad lehet.

Ha hosszú távon Thaiföldön szeretnél élni akkor ajánlom, hogy fontold meg először is a befektetési vízumot. Minimum 10 millió baht (300 000 USD) kell befektetned egy thai ingatlanba, hogy jogosult legyél erre a vízumra.

Korlátozások persze itt is vannak a megvásárolható ingatlan típusára. Általánosságban elmondható, hogy a befektetett ingatlannak újnak kell lennie.

Alapcsomagok Elite Vízumhoz


5 évre szóló

Kattints a képre a nagyításhoz!

10 évre szóló vízum

 

Kattints a képre a nagyításhoz!

20 évre szóló vízum

 

Hivatalos weboldal: https://www.thai-elite.com/

 

Ha azonban inkább ingatlant bérelnél és nem vásárolnál, akkor lehetőséged van arra, hogy thaiföldi vízumodat is “béreld”.

A Thai Elite Visa lehetővé teszi, hogy bérelj apartmant vagy házat, tehát nem kell megvásárolnod. Bérleti díjat persze fizetned kell, de mellé élvezheted a különböző szolgáltatásokat és meg kapod a jogot arra, hogy Thaiföldön élj.

Ez a vízum típus olyan amelyet a hivatalos kormány általi diplomaták kapnak, – ezenkívűl érted mennek a reptérre, ingyen használhatod a reptéri VIP társalgót, elsőbbségi belépés az országba és extra szolgáltatások.

A thaiföldi Elite vízum kitűnő választás aki az elkövetkezendő 5-10 vagy akár 20 évet Thaiföldön töltené. Persze nem árt az adózást is szemügyre venni és mindenképpen tisztázni a helyzetünket, mielőtt elhagynánk ilyen hosszú időre az országunkat.

Teljesen mindegy melyik kártyát választod a lényeg, hogy minden 5 év után meg lehet újjítani. Amit még muszáj megemlítenem azaz, hogy ez a klubtagsági kártya amiért 5-10 esetlegesen 20 évre fizetsz nem egyenlő a vízummal. Két teljesen különálló dolog.

Ha mindkettő – a klubtagsági kártyád és a vízumod is megvan akkor annyi idöt töltesz Thaifödön amennyit akarsz – illetve nyílván attól függ, melyik csomagot válsztottad előtte.

Költségek


Amikor megérkezel Thaiföldre a reptérre akkor kapsz egy 12 hónapra szóló vízumot. A 12 hónapot követően ezt meg kell hosszabbítani minden évben. Ennek költsége úgynevezett Immigration Fee 1900 Baht = 16551,40 HUF közel 17.000 Ft.

Az alapcsomag 5 éves kártya díja 500 000 thai Baht (THB) – ez közel: 4.355632 HUF

A 20 éves kártya díja 62,000 $ = ami 17.336316 HUF plusz szervíz díj ami 20,000 Baht

Már említettem korábban, hogy ez az Elite Visa önmagában nem vízum. Ez egy program része, de attól még szükséged van a rendes vízum beszerzésére.

Amit érdemes szem előtt tartani azaz, hogy az Elite vízum díjai emelkedhetnek az évek során és ha Te  5-10 vagy 20 év után szeretnéd megújjítani a vízumodat akkor a magasabb árat kell megfizetned. Teljesen mindegy, hogy melyik áron vásároltad meg korábban.

Ezenkívűl a tagsági díjat is meg kell fizetned. A helyzet az, hogy egyáltalán nincs garancia erre a programra nézve. De a kártyák némelyikéhez jár golfjogosultság, Spa és egészségügyi ellenőrzés is. ha bárkit is kielégítene ez. 🙂

Létfontosságú feltenni azt a kérdést, hogy az Elite vízum megéri-e neked abban az esetben ha hosszabb ideig Thaiföldön szeretnél élni? Illetve, hogy 100%-an készen állsz arra, hogy itt élj, tehát ez szíved, vágya.

 

Hivatalos honlap és több információ -> https://www.thai-elite.com/

 

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk és ha bármilyen kérdésed van csak írj!

Üdv: Dóra

 

privacy Ez nem spam!

 

 

Curve kártya:

->Youtube csatornám

->Facebook oldal

->Facebook csoport

-> Személyes konzultáció

-> A Te utad a Te szabadságod E-könyv

Leave A Response

* Denotes Required Field