Egészségügyi rendszer a Fülöp-szigeteken

A Fülöp-szigetek egyike azoknak az országoknak, amely erős gazdasági fejlődést mutat évről évre, de ettől még mindig az egyik legszegényebb országnak számít Àzsiában. Beleértve a megfelelő egészügyibiztosítást is.

Jelentős különbségek vannak az egészségügyi ellátásban, egyrészt a lakosság gazdagabb része és a szegényebb osztályok között, valamint a Fülöp-szigeteken élő turisták és helyi lakosok között.

Bár van törvényes egészségbiztosítás az országban, Philippine Health Insurance Corporation ehhez azonban csak nagyon kevesen férnek hozzá, szinte csak azok akik megtudják fizetni. A külföldieket azonban teljesen kizárták ebből a biztosítási formából.

Mindeközben ez olcsóbb biztosítást kínál a külföldiek számára akik itt szeretnének letelepedni. Ehhez ott van ACR kártya vagy a nyugdíjasok számára beszerezhető vízum, amiről már írtam korábban a blogon. -> Fülöp-szigetek cikkem

Az országban található mintegy 2500 kórházából 1700 állami tulajdonban van a szegényebbek számára viszont teljesen megfizethetetlenek. Az állami klinikákon az egészségbiztosítási kezelés ingyenes, a gyógyszerekért azonban mindig fizetni kell.

Amikor én szerettem volna csak egy szimpla széntabletát venni, akkor szinte egyik gyógyszertárban sem volt elérhető sem megrendelhető. Minden gyógyszerhez orvosi receptre volt szükség.

A fővárosban Manilában, Bantayan, Boracay és Cebun sokkal jobban kiépített, felszereltebb klinikákat találhatunk, mellesleg jól beszélnek angolul. Szóval egészségügyi szempontból van még fejlődni. Ezért is fontos külföldi biztosítás megkötése mielőtt az ember az országba beutazna.

Èrdemes egy kis “utazási gyógyszertárt” magunknál tartani – hasmenés, elleni gyógyszer stb: – főleg akkor amikor az ember távoli területekre utazik, túrákra, kirándulásokra, ami távol van a nagyvárosoktól és turisztikai régióktól.

Biztosítás külföldiek számára


Azok, akik állandó lakóhelyet szeretnének a Fülöp-szigeteken, azoknak gondoskodniuk kell saját egészségbiztosításáról. A Fülöp-szigeteken állandó lakóhellyel rendelkező nyugdíjasok általában utazási egészségbiztosítást igényelnek. Meg kell azonban jegyezni, hogy ezek csak bizonyos ideig érvényesek. (pl: 6 hétig)

Különösen a fiatal vállalkozók vagy a kivándorlók esetében a nemzetközi egészségbiztosítás sokkal olcsóbb, mint a nemzeti / helyi. A nagy különbség a helyi biztosítás és a nemzetközi között az, hogy a jogszabályok csak egy országra vagy egy bizonyos régióra vonatkoznak.

Viszont megtakaríthatsz úgy is pénzt ha, – a biztosításodat csak bizonyos országokra kötöd meg, ott ahol a legtöbb időt töltöd és nem világszerte terjed ki.

A legnagyobb nemzetközi egészségbiztosító a Cigna. Globálisan aktív vállalkozóknak vagy hosszú távú utazóknak ajánlott és világszerte érvényes nemzetközi egészségbiztosítási szerződést lehet kötni.

A Cigna alternatívája az MSH International. Az MSH amit én magam is használok,- lehet bizonyos régiókra is biztosítást kötni. Ezzel több pénzt tudsz megtakarítani, mint a Cigna-val.

A Fülöp-szigeteken vagy Délkelet-Ázsiában véglegesen élni kívánó nyugdíjasok vagy állandó lakosoknak ajánlott egy másik egészségbiztosítást kötni, amely erre a régióra szakosodott, és ezért sokkal olcsóbb is. Az ázsiai régió legnagyobb egészségbiztosítási cége a Pacific Cross Thailand.

A Pacific Cross például Thaiföld számára tökéletes választás.

www.pacificcrossinternational.com – A biztosítások áttekintése és ajánlatok
www.pacificcross.com.ph – Pacific Cross Fülöp-szigetek

A nyugdíjasoknak, is megéri itt biztosítást kötni.

  • Blue Cross Insurance, Inc.

Biztosítás családok, csoportok és magánszemélyek számára. A díjak, fedezet összegek dollárban vagy pesóban értendők.

Weboldal: http://www.bluecross.com.ph/

 

Ha bármilyen kérdés vagy észrevételed van akkor írd meg kérlek és iratkozz fel hírlevelemre!

 

privacy Ez nem spam! Adataidat bizalmasan kezelem

 

>Youtube csatornám

->Facebook oldal

->Facebook csoport

-> Személyes konzultáció

-> A Te utad a Te szabadságod E-könyv

 

Leave A Response

* Denotes Required Field