3 szuper trükk zsebtolvajok ellen!

Sokat utazgatsz a Világban Te is? Nem érzed biztonságban az értékeidet? Te is tudod, hogy nem cipelhetsz magaddal több százezer forintot. Èn hátha segíhetek Neked ezt megoldani. Itt van pár Tipp a Zsebtolvajok ellen!

Ha külföldre mész nyaralni, távoli messzi tájakra legyen az Àzsia, Afrika, Dél-Amerika vagy bárhol máshol, mindig mindenki az élmények miatt megy oda. Megismerni távoli kultúrákat, hagyományokat, emberekkel ismerkedni és kikapcsolódni.

Ez szuper, de talán Te is néha kétségbeesel, vagy mások rád hozzák a francot és neked szegezik a kérdést:

Hát de mit fogsz ott csinálni? Mi van ha kirabolnak? Valami bajod esik és nem tudod megvédeni magad? …és még folytathatnám a szörnyűséges kérdéseket, amik néha olyan nevetségesnek hangzanak a legelején.

Azért ne hogy azt hidd, hogy nem kell odafigyelned ezekre a dolgokra és fittyent hányva ezekre azt mondod: jaj ne már úgy sem történik semmi, majd lesz ami lesz nem kell mindig parázni.

Jó, ha az ember bízik önmagában és nem az az első gondolata, hogy mi lesz ha kirabolnak, megtámadnak.

Fontosnak tartom a pozitivitást és azt is, hogy meg kell tanulni megbízni az emberekben. Sokszor ha látják, hogy valaki fél akkor rögtön megpróbálják ezt a helyzetet kihasználni.

Légy erős és add át magad az élményeknek elsősorban. Viszont még ha meg is bízunk magunkban és nem félünk mindentől történhet bármi bármikor. Ilyenkor azonban körül tekintőnek kell lennünk mindig.  A zsebtolvajokat nem tudod ekerülni, de azért van pár trükk amit szívesen megosztok Veled is.

1) Cipzáros pénzöv


 

Pénzöv tényleg az egyik legegyszerűbb tipp amit adhatok zsebtolvajok ellen. Nagyon praktikus és senki nem is gondolná, hogy a rajtad lévő övben pénz rejtőzik. Ezt a lehetőséget kevesen ismerik szerintem. Még azok sem akik sokat utaznak a világban.

Amit hátrányként tudok említeni azaz, hogy bankkártya, útlevél stb: nem fér bele. Tehát arra más megoldást kell találnod. Mondjuk a következő tippben ezt megtalálod.

2) Has táska


Mivel egy övben nem fér el sok minden a pénzen kívül. Itt találod a másik tippet amit szerintem sokan ismernek nem nagy dolog.  Ez a has táska.

Amit szeretek ebben a táskában az, hogy kifejezetten hasra feszülő. A ruha alatt szinte észrevétlen marad. Persze ha köldök villantó toppban mész akkor biztosan észreveszik. Bár én nem szoktam kihívóan öltözködni. Mindenki saját dolga persze :).

A másik tulajdonsága, hogy kényelmes szinte észre sem veszed ha hordod, nem nyom és dörzsöli ki a bőröd. Igazán praktikus, belefér az útleveled, bankkártyád, telefonod stb: több fakkal rendelkezik külön a bankkártyáknak is van hely.

3) "Csináld magad" zsebtáska


Természetesen a has táska nem olyan biztonságos, ezt magam is tudom. Egynek megteszi, de tudok még jobbat.

Barkácsolj magadnak egy zsebtasakot a tolvajok ellen. Ezt a trükköt kétlem, hogy sokan ismernék. Legalábbis én még nem láttam. Az ötlet elsősorban a páromat illeti, mert ő a feltalálója 🙂 Köszönet neki érte.

A trükk nagyon egyszerű. Veszel egy kis pénztárca szerűséget. Ezt sok helyen be lehet szerezni, kínaiba 🙂 100 Ft-os boltba, én mondjuk rövidáru boltban vettem ilyet 2 Euró volt az ára.

Ezek után csak annyi a dolgod, hogy a nadrágod belső részébe belevarrod. Kicsit kellemetlenséget tud okozni, mert nem húzhatod le mindig a nadrágodat, de akár még ruhába is bele lehet varrni, amit nem sajnálsz nagyon.

Ezt a lehetőséget lehet tovább fejleszteni is, ha akarod. Légy kreatív!

Amit tudok még tanácsolni, hogy minden nap annyi pénz legyen csak nálad, amit el is költesz. Ne tartsd magadnál sok pénzt. Nem ajánlom sima táskában tartani a személyes dolgokat, mert azokat bármikor el tudják kobozni. Viszont a pénzövnél és ennél a belülre varrot tasaknál nem tudok jobbat.

Ha Te tudsz és van más ötleted akkor oszd meg kérlek bátran.

3+1 Önvédelem


Az önvédelem csodákra képes. Sokan félnek attól, hogy megtámadják és Te nem tudod hogyan fogsz rá reagálni. Biztosra nem lehet sosem felkészülni. Amit még nem árt, ha elsajátítasz, ha utazni mész az egy önvédelmi technika amit Ying Yitsu-nak hívnak.

A lényeg, hogy valaki közel jön hozzád erőszakoskodik akkor annyi a dolgod, hogy a kezeddel (jobb vagy bal) kinyújtva az áldozat nyaki részéhez teljes erőből odaütsz. Ez az áll és a kulccsont közti rész a légcső. Ha megfigyeled a nyakad közepén lévő részt kicsit kidudorodik. A férfiaknál ez az Ádámcsutka.

Ehhez a részhez kell a lehető legerősebben odaütnöd 2*3-szor és az illető nem fog kapni levegőt. Ez az egyik legérzékenyebb részünk. rendkívűl fájdalmas tud lenni.

Ha nyilvános helyen történik, akkor pedig kezdj el torkod szakadtából ordítani, hogy minél nagyobb feltűnést kelts.

Remélem tudtam segíteni.

Jó utazást és szórakozást!

 

>Youtube csatornám

->Facebook oldal

->Facebook csoport

-> Személyes konzultáció

-> A Te utad a Te szabadságod E-könyv

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Response

* Denotes Required Field