Revolut & Transferwise – valóban a jövő legjobb nemzetközi bankkártyái?

Igen csak izgalmas időket élünk, ahol egyre többen indulnak útnak szimplán csak kalandvágyból, de az is meglehet, hogy letelepepedés céljából vagy egy jobb életszínvonal kialakítása érdekében.

Ezek a világméretü változások hihetetlen előnyökkel járnak, de utazások alkalmával egyre többen küzdenek azzal a problémával, hogy vajon milyen bankkártyát használjanak, amely magánszemélyként vagy az üzleti tevékenységükhöz, a legmegfelelőbb.

A pénz külföldön történő kezelése olyan terület, amely régóta okoz nehézségeket az utazók számára.

  • Hogyan utaljak vagy fogadjak pénzt?
  • Hogyan kerülhetem el az ATM díjak felszámolását?
  • És mit tudok csinálni, ha ezek a zavaró díjak még más bankszámláimat is terhelik?

A tipikus megoldások régiek és nem megfelelőek. Az utazók által használt banki-hitelkártyák magas külföldi tranzakciós díjakkal járnak. Szerencsére a Revolut FinTech cége előállt egy olyan utazókártyával, amely megkönnyítheti sok utazó számára a különböző szolgáltatásokat.

-> kizár minden csereárfolyamot, és azonnali hozzáférést biztosít több pénznemű bankszámlához bárhonnan a világban.

A kártya előnyei egyértelműek a termék és különböző szolgáltatásaik csak a cég honlapján történő megtekintésével láthatók. Èn magam is rendeltem egy kártyát és jó ideje használom. Most gondoltam elmondom a saját tapasztalataimat ezzel kapcsolatban.

 

Mi az a Revolut?


Nikolay Storonsky és Vladyslav Yatsenko által alapított Revolut 2015 júliusában indította el banki és fizetési megoldását azoknak, akik nem szeretnének még letelepedni vagy hosszabb ideig utazgatnának a világban.

Ellentétben több előre fizetett utazási kártya szolgáltatással, a Revolut-ot először okostelefonon app-ként használható alkalmazásként tervezték. Mastercarddal végezhetsz online vásárlásokat, átutalásokat. Vásárolhatsz repülőjegyeket, vagy akármit online.

Ha továbbra is szükséged lenne fizikai kártyára, akkor igényelhetsz egyet. Külföldi pénzfelvétel esetén 200-400 GBP összegben vehetsz fel pénzt, ami díjtalan. Ha még is meghaladnád a határértéket, akkor 2%-os díjat kell a hónap végén fizetni.

A Revolut app és a kártya legnagyobb előnye az, hogy ingyenes nemzetközi pénzátutalásokat, és az ingyenes globális költségeket több, mint 90 valután keresztül tudod átváltani bankközi árfolyamon.

Az elmúlt 3 évben több,mint 160 millió dollárt sikerült megspórolniuk a vevőknek a Revolut használatával.

Pénz átutalása árfolyam díjak nélkül


 

A legtöbb bank általában 2 úton szerezz pénzt azzal, ha Te pénzt utalsz át.

  1. árfolyam megjelölésével, amikor Te pénzt küldesz külföldre. A bankközi árfolyamon keresztül (bankok egymást között használt kamatlábak) és az általuk kínált áron keresztül
  2. A második módszer a nemzetközi átutalásokból amiért magas díjakat számolnak fel.

Az árfolyam megjellölésével több pénzt keresnek. A Revolutnál megadják a pontos bankközi árfolyamot a bank azonnali árán – nem az árfolyam megjelölésével keresnek pénzt –

Ha betéti kártyával, hitelkártyával vagy banki átutalással feltöltöd a kártyádat, akkor a legjobb módja annak, hogy elkerüld a további díjakat, azaz, hogy azonnali átutalást végzel különbözö pénznemek között az app- segítségével.

Például, ha van a számládon 100 €, (EUR), akkor azzal vásárolhatsz Singapourban és az alkalmazáson keresztül azonnal átutalják a megfelelő összeget EUR számládról a SGD-re anélkül, hogy bármilyen díjat számolna fel.

Kriptovaluták használata


Nikolay Storonsky a Revolt vezérigazgatója december 5-én, bejelentette, hogy 2017. december 7-től kezdődően minden Revolut-felhasználó számára nyitva áll, hogy kriptovalutákat is használhasson.

Ha szeretnéd Bitcoinodat a számládra kapni ennek semmi akadálya. Azt is elmondta, hogy egy héten át tartó “crypto tesztelés” során 10 000 ügyfél 1 millió dollár értékben váltották ki kriptovalutáikat. Ilyen népszerűség mellett a szolgáltatás valószínűleg összeomlik majd.

Több pénznemű kártya


A Revolut prepaid MasterCard helyi pénznem kártyaként funkcionál. Fizikailag 16 különböző valutát tarthatsz az alkalmazásodban, beleértve az EUR, GBP, USD, PLN, CHF, DKK, NOK, SEK, RON, SGD, HKD,ZAR, NZD, TRY, ILS és AUD értékeket. A kártyát az országon belül nyugodtan használhatod bárhol vásárásra.

Bármikor utazás előtt előre is megvásárolhatod ezen valuták egyikét, ha az adott árfolyam megfelelő. Sőt utazás során bármikor felcserélheted egy másik pénznemre díjmentesen.

Utalhatsz pénzt elektronikus úton több, mint 25 pénznemben és pénzt költhetsz legfeljebb 120 pénznemben.

Èn személy szerint eddig minden országban ahol voltam probléma nélkül müködött a kártya. Teljesen mindegy, hogy Thaiföldön, Malajziában, Fülöp-szigeteken Dubaiban vettem fel pénzt vagy vásároltam vele.

Nekem eddig pozitív tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban. Èn mindenképp ajánlom.

Amit sokan jeleztek, hogy magyar számláról nem tudnak sokan pénzt átutalni a Revolut számlájukra. Erre is van megoldás: még pedig Transferwise

Ehhez a szolgáltatáshoz most már Te is rendelhetsz saját Transferwise kártyát is amellyel könnyen és egyszerüen vehetsz fel pénzt, utalhatsz át vagy vásárolhatsz is vele bárhol a világon.

Következtetések


Èn úgy gondolom, hogy ha a Te is sokat jársz külföldre és utazol mindenképpen érdemes beszerezned mindkét kártyát. Revolutot és Transferwise kártyát is egyaránt. Sőt azt is ajánlom, hogy soha ne indulj útnak csak 1 bankkártyával. Legyen nálad minimum 2-3 akár.

Mindkét kártyának megvannak az előnyei és hátrányai, de összességébe véve én elégedett vagyok velük. Szóval, ha Te is szeretnél egy ilyen kártyát, akkor könnyen és egyszerűen itt megrendelheted magadnak!

Neked mi a véleményed róla?

->Youtube csatornám

->Facebook oldal

->Facebook csoport

-> Személyes konzultáció

-> A Te utad a Te szabadságod E-könyv

Iratkozz fel hírlevelemre!

Èrdekelnek a letelepedési, befektetési, utazási témak? – akkor iratkozz fel kérlek!

privacy Ez nem spam! Adataidat bizalmasan kezelem

Üdv: Dòra

Leave A Response

* Denotes Required Field