Szabadon a világban – 12 hónapos vízum Kambodzsában

Ismered azt a problémát amikor, mint állandó utazó, vállalkozó folyton a vízumot kell hosszabbítani és így – egy nyugodt perced sincs, mert utaznod kell akár országról országra, majd vissza, hogy aztán megkaphasd a vízumot.

Az utazás szép! Èn is imádok utazni, de az tény, hogy néha kell egy kis pihenő – egy bázis, otthon ahol a testem, elmém, lelkem megpihenhet – kis időre. Nem akarok folyton rohangálni. Ezenkívül a hosszú távú tartózkodás új lehetőségeket is kínál, mint például a beruházások és a helyi üzletfejlesztés.

Ha hosszú távú tartózkodást keresel Ázsiában, akkor ez a cikk pont neked való. Nem számít, hogy hosszú távra – vagy egy helyen szeretnél lenni, és onnan szeretnéd online üzletedet üzemeltetni vagy egy munkalehetőség keretein belül ott a helyszínen tartózkodni.

Mindezt az a 12 hónapos vízum fedezi neked anélkül, hogy egy vagyont kellene befektetned. Körülbelül 280 – 300 dollárról van szó amely után nem kérdéses a vízum megszerzése.

Vízum beszerzés egyszerűen


Kambodzsába való utazás esetén majdnem mindenkinek van vízumkötelezettsége, de ezt kérvényezni viszonylag könnyű. Az elektronikus vízum, amelyre szinte bármely állampolgár pályázhat – csak egy újabb fényképre van szükség -, válaszolsz néhány kérdésre és 30 dolláros díj befizetése esetén meg is kapod a vízumot. Amely garantálja számodra a 30 napos tartózkodást az országban.

Kambodzsai vízumok (E osztály): 

Ha hosszabb ideig Kambodzsában szeretnél tartózkodni, akkor 30 napos E-osztályú vízumot (nem online e-vízumot) kell kérned, amikor megérkezel a reptérre.

Ez 30 napig érvényes, és 35 dollárba kerül. A hétköznapi vízum és a turista vízum közötti különbség az, hogy a hétköznapi vízumot határozatlan időre meghosszabbíthatod. Ezek után pedig 30 nap múlva, amikor a vízumod meghosszabbítását tervezed több féle lehetőség közül választhatsz. Ìgy ->  az EB, EG, ER vagy ES vízumok közül.

EB vízum.

Az EB üzleti vízumot kérelmezhetik dolgozó emberek, partnerek, önkéntesek, szabadúszók, digitális nomádok. A jelenlegi szabályok (2018 márciusától) előírják, hogy a kérelem elbírálásához egy bélyegzett levéllel kell megjelenni, amely igazolja a kambodzsai társasággal való munkavégzést.

Ezt a megújuló vízumot meghosszabbíthatod 1, 3, 6 vagy 12 hónapra.

ER vízum.

Az új nyugdíjazási vízum mely meghosszabbítható és kiadható 1,3,6 vagy 12 hónapra. Viszont itt is bizonyítanod kell azt, hogy rendelkezel elegendő jövedelemmel és ezt alá kell támasztani dokumentumokkal.

Adózási rendszer Kambodzsában


Kambodzsában a legtöbb ember nem fizet adót, mert a rendszer nagyon korrupt, és nagyon nehézkessé teszi bárkinek az adózást. Ez persze nem jelenti azt, hogy Kambodzsában nincs adórendszer. Éppen ellenkezőleg, csak nagyon nem ragaszkodnak hozzá. 🙂

Itt a helyi adórendszer áttekintése:

Az adózás típusa: világméretű jövedelemre vonatkozó illeték.

Ha ez bekövetkezik: Èvente több, mint 182 napot Kambodzsában tartózkodsz (183 napos szabály) és / vagy tartózkodási helyként bejelented magad vagy szimplán ott alakítod az életedet, az egész jövedelmed adóköteles. A nem rezidensek esetében csak a belföldi jövedelem adózik.

Jövedelemadó-kulcsok:

Havi jövedelem (Rielben) – adókulcs

  • 0 - 1 000 000 - 0% 12.500.001 - és magasabb - 20%
  • 1,000,001 - 1,500,000 - 5%
  • 1,500,001 - 8,500,000 - 10%
  • 8,500,001 - 12,500,000 - 15%
  • 12.500.001 - és ennél magasabb - 20%

A munkáltató köteles fizetni az adót. Az alkalmazottaknak erre nincs szükségük. A külföldiek belföldi jövedelmét 20% -os átalányadóztatással adják meg.

-> Forrás és részletes információ itt

 

Összegzés


Nehéz Kambodzsában adómentes örök utazóként maradni. Ez a vízum típus szerintem ideális azoknak, akik szeretnének egy alacsony megélhetéssel rendelkező országban tartózkodni akár hosszabb ideig is, addig amíg lábra nem állnak vagy csak szimplán, mert érdekliőket a kultúra, emberek, a vallás.

Ahol kicsit megpihenhetsz, ha már jó ideje állandó utazóként járod a világot. Kialakíthatsz magadnak egy zúgot. Erre Kambodzsa kitünő lehetőség.

Ha bármilyen kérdésed van akkor írd meg és ha érdekel közelebbről is ez a téma ne habozz és foglalj személyes beszélgetést.

Üdv: Dòra

Személyes konzultáció foglalása:

Facebook csoport:

Facebook oldal:

Youtube csatorna:

privacy Ez nem spam! Adataidat bizalmasan kezelem

 

Leave A Response

* Denotes Required Field