13 adómentes ország – Legyen második állampolgárságod

A második állampolgárság megszerzése a nemzetközi diverzifikáció fontos része, de ha csak egy biztonsági útlevéllel rendelkezel, nem zárja ki az adókötelezettségedet, ha ez a cél.

Az Egyesült Államok állampolgárai annyi útlevelet kaphatnak, amennyit csak akarnak. Illetve annyi útlevéllel rendelkezhetünk, amennyivel akarunk.

Az olyan országok állampolgárai, mint például Ausztrália, az Egyesült Királyság, Kanada, Norvégia és mások, hasonlóan sok vándorral rendelkeznek, akik úgy döntenek nem szeretnének adót fizetni országuk kormányainak, ha elhagyják az országot.

Függetlenül attól, hogy mi a helyzet, alacsony vagy teljesen adómentes országban való tartózkodás sok szabadságot biztosít. Például hogy minden kormányzati ügynökség tudni szeretné, hogy melyik országban tartózkodsz éppen, és ha egy magas adó országban laksz, problémákat okozhat.

Emiatt a zászlóelméletet érdemes kihasználni, hogy ne tudja akárki rátenni a kezét a vagyonodra vagy amit kemény munkával megkeresel.

Két stratégia ahol lakóhely szerinti országokban nulla adót kell fizetni:

 

Második rezidencia adómentes országokban


Ezek az országok nulla jövedelemadóval rendelkeznek hihetetlen igaz? Ez azt jelenti, hogy még csak nem is kell az adóbevallást benyújtani. Az adótervezés sokkal könnyebb. Nézzük melyek is ezek az országok.

Bahamák


A Bahamákon nincs jövedelemadó a turizmusból tartják fent magukat. Rengeteg hajójuk van ezért is megengedhetik maguknak az adómentességet. Így a bahamai lakosok nulla adót fizetnek még akkor is ha világ másik pontján keresnek pénzt.

Szeretnél a Bahamákon élni? Az ideiglenes lakóhellyel kapcsolatos, évente megújítható kormányzati alkalmazás díja csupán 1000 dollár. Ha maradni szeretnél egy ideig, 250.000 dolláros ingatlan vásárlása esetén hosszabb távú tartózkodásra, vagy akár állandó lakóhelyre is szert tehetsz.

Az ország kiemelten kezeli a befektetéseket és így a legnagyobb jólétben élhetsz. Nem mellesleg a Bahamák útlevele valójában a világ 25 legjobbja közé tartozik, korlátozott hozzáféréssel az Egyesült Államokhoz és más országokban.

Brunei


A brunei szultánnak annyi pénze van, hogy nincs szüksége befektetőkre ahhoz, hogy benépesítse szultánságát. Azonban nagy befektetésekkel lakhatási vagy állandó lakóhelyet is szerezhetsz a malajziai Borneo partján fekvő pici országban – bár egyáltalán nem ajánlom.

A jövedelemadó nélküli országok között Brunei nem teljesen szabad ország. A bevándorlás a Brunei állampolgárokkal való házasságon alapszik. Egy igen zárt ország, éppen ezért is sokak számára nem megfelelőek az itteni körülmények.

Monaco


Valaki hiányolta Monacot, így hát egy kicsit dióhéjban teszek róla említést. Èn azt hiszem 10 éve voltam ott még anno a kollégiumos csoportommal. Az embert teljesen lenyűgözi az ottani mérhetetlen gazdagság és csillogás.

Az európai főnemesség – Franciaországgal és Olaszországgal határos – a gyönyörű francia Riviéra része melyet vonattal, repülővel és helikopterrel Európa több részéből is megközelíthető.

Ez a tökéletes nulla adóhellyel rendelkező ország, ha jobban szereted az európai csillogást akkor itt a föld leggazdagabb emberei társaságában lehetsz. Csak legyen hozzá annyi pénzed, hogy el tud magad tartani. 🙂

Monaco megköveteli, hogy a leendő lakosok 500 000 eurót helyezzenek el egy monacói bankban, és legalább 500.000 euró összegben vásároljanak Monacoban ingatlant. Természetesen sok szerencsére lesz szükséged, hogy egy parkolóhely méretű részt is találsz ilyen áron.

A kormány is leszámolta a rezidenseket, akik apró stúdiókat vásároltak annak érdekében, hogy kifogásolják az alacsony minőségű “papír rezidenciákat”, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag több millió dollárt kell elkölteniük ahhoz, hogy bejussanak.

Vanuatu


Az egyik adómentes országok egyike, ahol második állampolgárság megszerzésére van lehetőség. Vanuatu egy nagyon egyszerű rezidens programot kínál, amely jutalmazza azokat, akik befektetnek. A külföldiek mintegy 89 000 dollár értékben befektethetnek amely során egy éves tartózkodási vízumra lehet szerttenni – ez pedig évente megújítható. Minél többet fektetsz be annál tovább maradhatsz.

Második állampolgárság megszerzése alacsony adózású országokban


Ezek az országok adják a polgárok és külföldiek helyi forrásbevételét egyaránt. Annyira, hogy azok akik “nem szeretik az adókat” a legtisztább módja, ha egy alacsony adózású országban dolgozol és csak az azutáni jövedelmed után adózol – ezek után az abból származó jövedelmednek a tengerentúli tevékenységedhez semmi köze sincs, ha az megfelelően strukturált.

Ha alacsony adó országok egyikében lakóhelyet szerzel, akkor gondoskodnod kell arról, hogy a tengerentúli kereseted vagy az országba való bevándorlás bármely jövedelme nem adóköteles a saját országodban. Ha nem vagy tisztában ezekkel fordulj adószakértőhöz.

Anguilla


Egy brit tengerentúli terület a Karib-térségben. Anguilla egy egy jó megoldás lehet offshore alapítványok és az offshore banki szolgáltatások kihasználásának terén. Az Anguilla nyugdíjasoknak is kínál bőven lehetőséget, akik ingatlant vásárolnak és banki igazolást nyújtanak be az önellátás bizonyítékaként azzal tartózkodási engedély megszerzésére tesznek szert.

Costa Rica


Costa Rica már régóta sokak álma, főleg az amerikaiaké. A követelmények az elmúlt években szigorúbbak lettek, de bárki, akinek a havi jövedelme 2500 dollárba körül mozog jó eséllyel indul, hogy megszerezze rezidens címét.

Costa Rica nagyon bürokratikus ország, de ha élvezed a homokos strandokat vagy a trópusi dzsungeleket, érdemes megfontolni. Még adóazonosító számot is kaphatsz, és évente nulla adóbevallást bevallanod.

Grúzia


Grúzia talán az egyik legalulértékeltebb ország, már ami az adózást illeti. A kormány az adók számát az évek során először 21 ről 6-ra majd 5 -re csökkentette.

A Grúzián kívül szerzett jövedelmet Grúziában nem adóztatják. Grúzia szinte minden külföldi számára 360 napos idegenforgalmi vízumot kínál, és bárki nyithat bankszámlát, grúz társaságot vagy ingatlanvásárlással szert tehet állandó lakóhelyre.

Grúziáról már írtam, ha nem olvastad volna akkor itt megteheted!

Gibraltár


Ha van körülbelül 3 millió dollárod, akkor jogosult lehetsz Gibraltárban az állandó lakóhely megszerzésére.. A befektetőbarát, 2. kategóriás vízum alá tartozó lakosok a Földközi-tenger csúcsán tartózkodási engedélyért cserébe legfeljebb évi 29 000 fontot fizetnek.

A londoni “Non-Dom” programhoz hasonlóan a 2. kategóriába tartozó lakosok elkerülhetik Gibraltár progresszív adókulcsait.

GuatemalaHa szereted a kalandokat és szeretnéd megtudni, hogy milyen az élet Közép-Amerikában akkor Guatemala neked való. A régió egyik országának egyike ahol területi adózás van érvényben.

A Guatemalában való tartózkodás egyszerű, ha bizonyítod rendelkezel 1000 dolláros havi jövedelemmel. Ha hajlandó vagy ott élni, akkor öt év elteltével lehet állampolgárságot szerezni.

Malajzia


Malajzia a második alulértékelt ország ami a második tartózkodási programot illeti. Különösen azon vállalkozók és befektetők számára, akik Ázsiában teljes munkaidőben akarnak élni dolgozni, de nem engedhetik meg maguknak Szingapúrt.

Malajzia “My Second Home” (vagy MM2H) programja rendkívül egyszerű. Ha 50 évesnél fiatalabb vagy akkor bizonyítanod kell a 2300 dolláros havi jövedelmedet és körülbelül 70 000 dollárt kell letétbe helyezni egy malajziai bankba.

Ha 50 évesnél idősebb vagy, a bankbetét felére csökken. Malajziáról itt olvashatsz többet!

Nicaragua


Nicaragua nagyszerű hely egy második rezidenciához … már ha valóban ott akarsz élni. A nicaraguai rezidencia megszerzése egyszerű, és csak a jövedelmed felmutatására van szükség ami – általában körülbelül 750 dollár havonta – de évente hat hónapot ott kell tartózkodnod.

Az ottartózkodásod engedéllyel és területi adókedvezményel járhat.

Panama


Panama Latin-Amerika egyik legerősebb offshore központja és nyitott a bevándorlókra, különösen a nyugati állampolgárok számára jelent nagy előnyt. A nyugat polgárai számára a “Panamai Baráti Nemzetek Vízum” Programja azonnali állandó lakóhelyet biztosít akár alacsony bankbetét formájában, ami 5000 dollár. -> Többet itt megtudhatsz a programmról – ahol a hivatalos oldalon elírták Magyarország nevét. 🙂

Singapore


Szingapúrban a vállalkozók számára nem kell adót fizetni. Viszont egy szingapúri vállalat sokkal nagyobb költségekkel jár a kezdetekkor illetve a fenttartása sem egyszerű. Azonban az adókulcsok a vállalati nyereségre vonatkozóan 0-17% és, a 20% -ot a magas személyi jövedelemre vonatkoztatva kell megfizetni, ha szingapúri tartózkodást szeretnél.

Röviden, Szingapúrban élő aktív vállalkozók évente legalább 20-25 000 dollárt fizetnek eme kiváltságért.

Mi a helyzet Hong Kong-al?


Mi a helyzet a Hongkong-al és az ott megszerezhető második rezidenciával? Hong Kong még mindig kiváló célpont azoknak akik a zászlóelmélet alapjait kívánják kihasználni. Azonban Hong Kongban nem könnyű a második rezidencia megszerzése.

Hong Kong a közelmúltban “felfüggesztette” a tőkebefektetési rendszert, amely lehetővé tette bárki számára, hogy banki vagy ügynöki számlán 1,29 millió dollárt kössön és Hong Kongban éljen.

Most még lehetséges Hongkongban a letelepedés vagy egy üzleti vállalkozás megkezdése, de ki tudja meddig még.

Köszönöm, ha bármilyen kérdésed van írd meg és iratkozz fel Hírlevelemre!

Üdv: Dòra

Személyes konzultáció foglalása:

Facebook csoport:

Facebook oldal:

Youtube csatorna:

Leave A Response

* Denotes Required Field