Cégalapítás Kanada LP-vel?

A helytől független vállalkozók, mint például a digitális nomádok is boldogan használják az US LLC-t. E jogi forma szerkezetének köszönhetően lehetőség van a nyereség jogszerűen adómentes megszerzésére, mivel ezeket közvetlenül a tulajdonosok felé továbbítják.

Egy következő cikkben lesz szó a US. LLC-ről is, de most szeretnék bemutatni egy lehetőséget amire sokan nem gondolnak. Kanada mint G7 állam és az OECD tag nem rendelkezik hírnévvel az adóparadicsomban. És mégis az USA északi szomszédjaként szinte jobb lehetőségeket kínál.

Végül is Kanada magas adó országnak számít. De itt is egy megfelelően strukturált társasággal, teljesen adómentes maradhatsz.

Limited Partnerships in Ontario


Bárki, aki elhagyta Magyarországot és nem rendelkezik állandó lakcímmel – vagy egy olyan országban él ahol a külföldi jövedelem után nem adózik, akkor érdemes szemügyre venni a Limited Partnership Ontarioban, Kanadában.

Egy úgynevezett korlátozott partnerségről egyfajta korlátolt felelősségű társaság, amelyet előnyösen Ontario államban alapítottak. Mint a legnépesebb kanadai állam, így üzleti tevékenységet folytathatsz. A korlátolt felelősségű társulás nagyjából összehasonlítható az amerikai korlátolt felelősségű társasággal, ám egy picit különbözik.

Egy limitált Partner társasággal egy rezidenciával (lakóhellyel) nem rendelkezőnek lehetősége van cég alapításra amit nem vállalati szinten adóztatnak, hanem személyre szabottan.

Konkrét értelemben ez azt jelenti, hogy a vállalat bevételeit közvetlenül a tulajdonosnak tulajdonítják,- adják át – és ezek után a jövedelemadót meg kell fizetni. Ha már nem vagy Jövedelemadóköteles, az ilyen típusú vállalati struktúra teljesen adómentes.

Az LLC lényeges különbsége a partnerségi struktúra. Az LP egy általános és egy korlátozott partnerből áll, aki ebben az esetben lehet ugyanaz a személy. Míg a Korlátolt Felelősségű Partner csak korlátozott felelősséggel rendelkezik, az Általános Partner teljes felelősséggel tartozik magánvagyonáért. Tehát, ha LP-t akarsz alapítani, mint természetes személy, akkor tudnod kell, hogy a felelősség korlátozásását elveszítheted.

De egy Kanadában működő vállalatnak több előnye van. Tehát ..

 • Kanada nem tekinthető adóparadicsomnak, és a számlák teljes mértékben levonhatók más vállalkozók számára.
 • A Kanadán kívüli üzleti fiókok viszonylag könnyen megnyithatók.
 • Nem kell könyvelést végezni, addig amíg nincs értékesítés Kanadában.
 • Az induló költségek viszonylag kezelhetők, és az éves igazgatási költségek is korlátozottak.

Amint látod, van néhány valódi előnye annak, ha egy kanadai LP-t alapítasz egy US LLC helyett. Ez azonban nem csak előnyökkel jár. Különösen az indítási költségek sokkal nagyobbak, mint egy US LLC-nél. Ezért partnereinken keresztül minimum 1990 USD induló költséggel és 900 USD éves adminisztratív költségekkel kell számolni.

Limited Partnership előnyei


 • Tiszteletben tartott kanadai vállalatról van szó, ami nem tartozik az adóparadicsomok közé.
 • Nincs korlátozás a külföldiek számára, akik ilyen céget kívánnak alapítani.
 • Magánszemélyként is létrehozhatod a cégedet, ha általános és korlátozott partnerré válsz(de elveszíted a felelősség korlátozását).
 • Nincs minimális tőke meghatározva az alapításhoz.
 • Külföldi partnereknek történő kifizetésekre nincs forrásadó.
 • Nem szükséges a társasági adó bevallása.
 • Nincsenek társasági adók.
 • Ha nincsenek vevők vagy értékesítések Kanadából, nincs szükség nyílvántartásra.
 • A számlák levonhatók más vállalkozók számára.

Kik számára alkalmas ez a cégforma?


 • Kanadában, az USA-ban és az EU-ban, valamint más szabályozott joghatóságokkal foglalkozó kereskedelmi társaságként.
 • Szoftverfejlesztés vagy informatikai szolgáltatásként.
 • Internetes vállalkozóknak, digitális nomádoknak (webfejlesztés, marketing ajánlatok, online boltok, információs termékek stb.)

Vállalat irányításának áttekintése


A kanadai LP nem tartozik a társasági adó hatálya alá, mivel a bevételeket közvetlenül a partnereiknek tulajdonítják. A partnereknek ezért jövedelmüket saját lakóhelyük szerint kell adóztatniuk. Ha a partner pl. Kanadában adóköteles, az ilyen társaság jövedelmét a személyi jövedelemadó-bevallásban kell bejelenteni és adóztatni.

Ha azonban a partner mindent úgy strukturált, hogy nem fizetett rá jövedelemadót, a kanadai LP-től származó jövedelem adómentes lehet. Ez például számos állandó lakhatással nem rendelkező online vállalkozókra, mint például a digitális nomádokra vonatkozik, vagy ha olyan helyen élsz, ahol a területi adózás van érvényben.

Mivel ez a fajta vállalkozás nem tartozik a társasági adó hatálya alá, nem kell adóbevallást benyújtani. Ha Neked nincsenek ügyfeleid vagy értékesítéseid Kanadában vagy Kanadából, akkor nem köteleznek arra, hogy nyílvántartásba vegyenek, – és így a kanadai LP nagyon bürokratikussá válik.

Összegzés


Kanada sokak fejében meg sem fordul, amikor adómentes vállalati konstrukciókat keres. Ugyanez igaz más országokra is, így a kanadai számlákat más országok elfogadják.

Ezáltal a cég struktúrája érdekes lehet mindazok számára, akik egy független vállalkozást vezetnek, és akik levonható számlákat tudnak biztosítani ügyfeleik számára. Egy kanadai LP-vel egy igazán rangos céggel büszkélkedhetsz.

Az alapító és az éves igazgatási költségek is nagyon korlátozottak. Ha részletes információra van szükséged az alapítással és más alternatívákkal kapcsolatban, akkor nyugodtan foglalhatsz személyes beszélgetést. Látogass el a Facebook csoportba, ahol felteheted kérdéseidet!

Youtube csatorna:

Facebook oldal:

Facebook csoport:

 

Iratkozz fel hírlevelemre is, ha nem szeretnél lemaradni semmiröl a továbbiakban. Adataidat bizalmasan kezelem.

privacy Ez nem spam! Adataidat bizalmasan kezelem

 

Leave A Response

* Denotes Required Field