Ebben a 10 országban nem fizetsz (0%) Jövedelemadót

Ez még mindig lehetséges?

A következő 10 országban egyszerüen nem fizetnek jövedelemadót, teljesen függetlenül attól, hogy mennyi a keresetük az ott élő embereknek.  😮

Ez úgy hangzik, mint egy álom, ugye? Legalábbis, ha olyan országban élsz, mint Magyarország vagy más nyugati magas adózási rendszerrel rendelkező országok, szinte ezt a szót nem is ismerik.

Azok akik a következő 10 ország egyikében élnek vagy emigráltak, ez teljesen normális. Eddig (2017-ben) ezen országok lakóinak nem kell jövedelemadót fizetniük. Nem számít, mennyit keresnek!

Persze itt-ott különbséget tesznek a helyiek, a bevándorlók és egyes iparágak között, így végül azért léteznek más adófajták, de ez már egy másik történet.

Most nézzük melyek ezek az országok? és érdemes-e egyáltalán ott élni? Válaszokat kommentben megírhatjátok.

Az, hogy érdemes-e ezekben az országokba letelepedni vagy huzamosabb ideig ott élni – persze mindenki maga járjon utána, Emellett egyes országok eme listán nem teszik könnyűvé vagy lehetetlenné a bevándorlást.

Ebben a 10 országban nem fizetsz jövedelemadót


Egyesült Arab Emírségek


Az Egyesült Arab Emírségek (UAE) a hét emír szövetségének tagja: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ra al-Khaimah, Sharjah és Umm al-Qawain.

Bár a 7 emirát közül 5 elfogadta a jövedelemadó-törvényeket, a banki, olaj- és gáz- és petrolkémiai ipar kivételével nem alkalmazzák őket.

Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között nincs kettős adóztatásról szóló egyezmény, tehát ha Te Magyarországon és az Egyesült Arab Emírségekben van bejegyezve, de nem vagy az Egyesült Arab Emírség állampolgára, akkor a külföldi jövedelmed után ami az (EAE-ből származik)  teljesen adóköteles Magyarországon.

Ezt a következtetést csak akkor lehet elkerülni, ha teljesen lemondasz a rezidenciádról és megszünteted az állandó lakóhelyed Magyarországon.

 

Szaúd-Arábia


Szaúd-Arabiá-ban élsz? Szuper!

A Szaúd-Arábiában dolgozó és tartózkodó hazai és külföldi munkavállalók jövedelme Szaúd-Arábiában mentes a jövedelemadó alól. A külföldi befektetőknek 20% -os átalánydíjat kell fizetniük nyereségükre. Bár ki akar oda menni 🙂

Katar


Ha szeretnél esetleg “vendégmunkásként” Katarban (Quatar), dolgozni, akkor annak örülhetsz.
Nem kell jövedelemadót fizetni itt ebben a kietlen sivatagban sem. 🙂 Katar szemszögéből minden külföldi, aki Katarban dolgozik, vendégmunkás.

Omán


Omán egy másik sivatagi ország is mentesült a bosszantó jövedelemadók alól, ha évente kevesebb, mint 78.000 dollárt keresel. Ráadásul az adókulcs csak 12 százalék.

Kuvait


Már felsoroltam az Öböl-országokat. Még egy van hátra ez pedig Kuwait, ahol én is jártam már és ami szintén adómentes. Az Öböl-államoknak elegendő jövedelme van az olajtartalékaikból, így nem kell adóztatniuk az állampolgárokat. De a bevándorlás nagyon nehéz ezekbe az országba.

Kajmán-szigetek


A Karib-térség közepén egész jó helyed lesz, ha esetleg ezt választanád. Még mindig jobb, mint a sivatagban. Egyszerűen csak jobb ha hosszabb ideig tartózkodsz itt, így a legvégén itt sem kell adóznod.

Brunei


A brunei szultánság egy kicsiny állam a dél-ázsiai Borneó szigetén. Határos Malajziával és Indonéziával. Brunei meglehetősen gazdag, ezért nem köteles adót fizetni.

Brunei gazdasága óriási földgázmezőkből és olajbetétekből származik. Továbbá a Bruei dollár 1: 1 arányban a szingapúri dollárhoz kapcsolódik. Egyébként a szingapúri dollár az utolsó papír pénznem ezen a bolygón, amelyet arany fed.

Így, a blog figyelmes olvasójaként tanácsos kicserélni Fiat pénzedet a Szingapúri dollárra.

Bermuda


És egy másik adóparadicsom. A Bermuda-sziget nemcsak a nagyszerű strandokkal van ellátva, hanem mint ezt kitaláltad már – nincs itt sem jövedelmadó.
A bevándorlás azonban nehezebb (mint Bruneiben). Itt az életszínvonal rendkívül magas.
Egy kis lakás bérléséért havonta több mint 2 000 dollárt fizethetsz, és akkor még nincs is tengerre néző kilátás vagy medence a kertben. Az összes többi ár is rendkívül magas. A Bermuda átlagosan 437%-al drágább, mint Magyarország. :O

-> The Basetrip

Bahrain


Egy másik Öböl-állam, ahol nagyon kényelmes életet tudhatsz magadénak és a bevándorlás sem olyan nehéz. Nem kell megházasodnod vagy csillagos égnek megfelelő összegekbe beruháznod.

Már 120 000 eurós beruházással, 35 000 euróval és 1.200 eurós havi jövedelem mellett nagyon jó az esélyed arra, hogy letelepedj.

Bahama-szigetek


A legigényesebb szigetállam az adómentesség eléréséhez: a Bahamák!

Kuba és Florida között helyezkedik el, kiváló helyszínt és gyorsan el tudsz “menekülni” a szigetről, ha unatkoznál. Az adókat itt ritkán terhelik, így élvezheted a magas életszínvonalat amit ez a szigetállam kínál. A megélhetési költségek körülbelül 81% -kal magasabbak, mint Magyarországon.

Ha már van állandó tartózkodási engedélyed, már vásárolhatsz ingatlant 1000 dollárért.


Ezt a cikket érdekesség képpen írtam, ha a továbbiakban nem szeretnél le maradni letelepedéssel, vízum ügyintézéssel és utazási tippekkel kapcsolatos témákról, akkor lent feliratkozhatsz hírlevelemre és Youtube csatornámra!

Ne maradj le semmiről!

Ha érdekelnek a vízummal, letelepedéssel és utazással kapcsolatos témák, akkor iratkozz fel kérlek az újdonságokért!

privacy We value your privacy and would never spam you

-> Youtube csatornám

-> Facebook oldalam

-> Facebook csoportom

Üdvözlettel: Dóra

 

Leave A Response

* Denotes Required Field