Bitcoin bányászatról érthetően – Interjú Mészáros Zsuzsannával

A digitális nomádok oldal első interjúja a bitcoin bányászatról. Szerintem egy nagyon lényegretörő és érdekes interjúra sikeredett. Köszönet Zsuzsának, hogy elfogadta a felkérésemet.

 

Zsuzsa minden lényeges elérhetőségét a cikk végén találod!

Bemutatkoznál és mondanál pár szót magadról? - és arról honnan hallottál róla először?


Mészáros Zsuzsanna vagyok, a networker szakmát tanulom és alkalmazom a munkám során. Egyedül nevelem a 4 lányomat, ezért odafigyelek arra, hol tartom a pénzem, és mire költöm. Évek óta kötetlen munka időben dolgozom, olyan cégekkel, amelyek magasabb bevételi lehetőséget biztosítanak.

Ezeket a network cégeket közel 15 éve figyelem, tanulmányozom. Mikor még picik voltak a gyermekeim, akkor kezdtem el érdeklődni irántuk. Mindig vonzott a passzív jövedelem lehetősége, ezért alaposan megnézem a cégek hátterét, tulajdonosi körét és figyelem az elért eredményeiket.

Az egyik barátom, aki pénzügyi területen dolgozott 18 évig, meghívott egy előadásra közel 1 éve, akkor hallottam a Bitcoinról, és az altcoinokról.

Mi az a Bitcoin és mi a Blockchain?


A Bitcoin egy olyan nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amely közvetlenül a 2008-as bank válság kirobbanása után jött létre, amelyet 2009. január 3-án egy ismeretlen személy ( feltételezhetően álnevén: Satoshi Nakamoto ) bocsátott ki.

A Bitcoin nem függ központi kibocsátóktól, államoktól és hatóságoktól, sem egyéb harmadik féltől.

Nincs Bitcoin cég vagy szervezet amit lekapcsolhatnának, ez az első lehetőség online üzletelésre, harmadik fél megbízása nélkül.

Bill Gates ( amerikai üzletember, szoftverfejlesztő, filantróp, feltaláló, a világ egyik leggazdagabb embere. ) szerint a Bitcoin izgalmas mert megmutatja, milyen olcsó lehet egy tranzakció, a Bitcoinjobb a hagyományos pénznél. A bitcoin a tökéletes szabad, független fizetőeszköz.

Blockchain

A blockchain a kriptovaluták alapjául szolgáló technológia, egy decentralizált, megosztott adatbázis, de hívják megosztott főkönyvnek is.

Egyszerűbben: egy olyan nyilvántartási “főkönyv”, amiből nem csak egy példány van, egy központi helyen tárolva és megosztva sok emberrel, hanem a nyilvántartási könyv másolatának ezrei találhatóak világszerte, otthon a számítógépen, vagy üzleti szervereken.

Ezért a “decentralizált” kifejezés. Ebben a megosztott nyilvántartási könyvben egy blokk egy adat csomagot takar. A blokkot minden esetben idő bélyeggel zárják le és digitális aláírással látják el.

Amikor a hálózatban résztvevő valamely szereplő egy újabb adat csomagot szeretne a hálózatba beküldeni, egy újabb blokkot állít össze és megküldi a résztvevőknek.

A blokkokat biztonságos kriptografikus eljárással kapcsolják egymáshoz (ez az ún. “hash” funkció). Az új blokk csak a megelőző blokkal együtt érvényes, tartalmaznia kell a megelőző blokkra való hivatkozást.

Az első olyan szereplő, akinek sikerül ellenőriznie és validálnia a blokkot, “válasz mindenkinek” formában megküldi az eredményt és a tranzakció hitelesítésének logikáját (ezt a “Proof of Work”).

Minden egyes blokkot a hálózatban résztvevők legalább 51%-ának jóvá kell hagynia. Jóváhagyást követően a résztvevők frissítik a náluk lévő adatbázist. Az így jóváhagyott blokkok láncolatából épül fel a nyilvántartási “könyv” – innen is a név: blockchain.

Téged elsősorban a bitcoin bányászat foglalkoztat. Elmondanád és felvilágosítanál mi is
egyáltalán a bitcoin bányászat?

A bitcoint nem nyomtatják mint a hagyományos pénzt, hanem felfedezik, “bányásszák”. A bitcoin tranzakció-történetet egy úgynevezett blokkláncba gyűjtik, így marad nyomon követhető a pénzmozgás. A bányászok feladata jóváhagyni ezeket a tranzakciókat és beírni őket a főkönyvbe.

A rendszer nyilvános főkönyve tulajdonképpen egy adatbázis, blokkok egymáshoz kapcsolt hosszú sora, azaz a blokklánc. A blokkláncban a rendszer bármelyik pontján bárki által végrehajtott tranzakció visszakereshető.

Amikor új tranzakció történik, az összes addigi érvényesített blokkot tartalmazó láncolat végére egy újabb blokk kerül.

A bitcoin-hálózat minden tagja rendelkezik a tranzakciók folyamatosan frissülő, teljes történetének egy-egy példányával, így a bitcoinok mozgását mindenki figyelemmel kísérheti.

Amikor egy tranzakciós blokk létrejön, a bányászok az alábbi eljárásnak vetik azt alá: az adatblokkot matematikai képletek segítségével betűkből és számokból álló sorozattá alakítják át, ezt hívjuk hash-nek.

Tovább +
Az újonnan létrehozott hash mindig a blokklánc végére csatlakozik. A hash-nek rendkívül érdekes tulajdonságai vannak.

Egy blokkhoz tartozó hash-t nagyon könnyű legenerálni, egy adott hash-hez tartozó adatot viszont gyakorlatilag lehetetlen visszafejteni.

Könnyű generálhatóságának ellenére minden hash egyedi. Ha csak egy karaktert is megváltoztatunk a blokkban, teljesen más lesz a hozzá tartozó hash-érték.

A bányászok a hash generálásakor nem csak az adott tranzakció adatait használják, de mindegyik blokk magában foglalja az őt közvetlenül megelőző blokk hash-t is.

Ha még ma elakarom kezdeni, akkor mire van szükségem ahhoz, hogy bitcoint
bányászhassak? eszközök stb:

Ma már nem éri meg otthoni eszközökkel bányászatot kezdeni, mert magasak a költségei, és a hatékonysága veszteséges. Vannak nagy bányászati társaságok, akikhez lehet csatlakozni és velük érdemes bányászati megbízással Bitcoint
előállítani.

Fontos, hogy a választott cég szerepeljen a blockchain.info weboldalán, mint hiteles bányász cég, így a cégnek a valódiságát nem lehet megkérdőjelezni.

Aki nem szerepel ezen az oldalon, annak a cégnek a termelése rendkívül alacsony/vagy nem folytat valós bányászati tevékenységet, ezért érdemes vele nagyon óvatosnak lenni, körültekintően átvizsgálni, mielőtt fizetünk bármiért.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a bitcoin bányászásának?


Nem kell egy vagyont ráfordítani a saját eszközökre, mégis egy örökösen bányászó gépet kaphatsz a pénzedért. A bányász társaság a megbízásért fizetett bitcoinod mennyiségét megnöveli, a bitcoin árfolyamától függetlenül.

A Bitcoin bányászat azoknak fantasztikus lehetőség akik:

  • megunták, hogy a pénzük egyre kevesebbet ér a bankban.
  • nyitottak az új technológiák felé.
  • nem bíznak már a kormányban és az általuk vezetett gazdaságban, de bíznak a digitális világban, hiszen a blokklánc a pénz internetes főkönyve.
  • tudnak közép - és hosszútávon is gondolkodni.
  • akiknek nem áll módjukban egy vagyont nélkülözni.

Hátránya a bányászatnak:

Ugyan napi szinten hozzáférhető a bányászati eredmény, ez elkölthető. Ugyanakkor nem éri meg mindennap kivenni és elkölteni, mert az érték növekedése akkorára nőhet néhány hónap alatt, hogy mindenkinek megéri várni, és összegyűjteni 1-2 év alatt egy nagyobb érték növekedést elért mennyiséget.

Vagyis nem úgy kell használni, mint egy bankszámlát, ahová elhelyezem a pénzem, majd költöm ameddig van rajta, ez nem erre való.

Miért biztonságos és kiemelkedően jó befektetés kriptovalutákat bányászni?


Az ilyen kérdésekben nem figyelek laikusok véleményére, mindenképpen a szakértők, befektetők, döntéseit, tanácsait figyelem, mint:

Wences Casares-ét, aki a Xapo cég vezérigazgatója, ( ami Bitcoinokat őrző digitális pénztárca és páncélterem ) látni fogjuk a hullámzásokat, mint minden feltörekvő technológiánál, de a lényeg az, hogy úgy kezeljük majd a jövőben a Bitcoint, mint minden más fizetőeszközt.

a Bitcoin árfolyama 2-5 millió $-ig fog növekedni !!!!!!!!

Rickard Falkvinge Politikus

A MOTTÓM : A jövő legmegfelelőbb módja a jövő megteremtése.

Chandler Guo Bitcoin befektető mondta:

A Bitcoin és a Blokklánc egy fizetési rendszer, aminek sokkal nagyobb az esélye a szegénység megszüntetésére, mint eddig bárminek.

Bryan Jay Singer amerikai filmrendező, producer:

 

Chamath Palihapitiya Vállalkozásitőke-befektető szerint a Bitcoin criptovaluta = Arany 2.0 – hihetetlen jó érték megőrző erővel rendelkezik.

Sir Richard Charles Nicholas Branson brit üzletember, milliárdos vagyona jelentős részét tartja kryptovalutában, – szerinte a jövőben lesznek még más hasonló valuták, melyek működhetnek akár jobban is. –

Ő alapította a Virgin Group multinacionális vállalatot, amely ma több mint 400 céget irányít. Ha nekik megéri kryptovalutát, Bitcoint vagy altcoinokat bányászni, azzal adni, venni, kereskedni, akkor nekem is…

Milyen jövőt látsz Te személyesen ebben a technológiában?

szerinted tovább fog fejlődni vagy sikerül a nagy bankoknak, kormánynak ezt megdönteni?

Várhatóan át fogja venni a jelenlegi banki tevékenységek nagy részét ez az új technológia. A The Wall Street Journal azt közölte néhány nappal ezelőtt, hogy a Nasdaq tőzsdeüzemeltető 2018 első felében tervezi bevezetni a Bitcoin határidős jegyzését.

Akinek én a megbízást adtam a bányászathoz, a: Bitclub Network cég, hitelesített bányász cég: https://blockchain.info/pools többféle választható bányászati megbízási csomagja van, mely folyamatosan neked bányászik, nincs semmilyen napi, havi aktív tevékenység, nincs semmilyen rendszeres költség.

A saját döntésed szerinti %-ban beállíthatod, a napi termelésed hány %-a tőkésedjen újra, hogy egyre nagyobb legyen a bányászati részesedésed, a bányászati eredményed naponta kifizetésre kerül összegtől függetlenül !

 

Ha Te is belefognál és bitcoint bányásznál, akkor itt találod a Zsuzsanna elérhetőségeit, aki nagy kézséggel segít Neked.

Mészáros Zsuzsanna
+36702995925

Email:  jotvarok@gmail.com

 

 

Bitcoin vásárlás esetén regisztrálj a Coinbase-en ezen a linken keresztül: most 10$-t ajándékba kapsz, ha 100$ felett vásárolsz, sőt te is hívhatsz meg másokat és akkor minden új vevő esetén kapsz újabb 10$-t  -> Coinbase regisztráció

 

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk, viszlát a következőben.

Üdv: Dóra

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /kunden/350756_45289/webseiten/digitalisnomadok/wordpress/wp-includes/comment-template.php on line 1442

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /kunden/350756_45289/webseiten/digitalisnomadok/wordpress/wp-includes/comment.php on line 879

Fatal error: Uncaught Error: Cannot create references to/from string offsets in /kunden/350756_45289/webseiten/digitalisnomadok/wordpress/wp-includes/comment.php:884 Stack trace: #0 /kunden/350756_45289/webseiten/digitalisnomadok/wordpress/wp-includes/comment-template.php(1446): separate_comments('') #1 /kunden/350756_45289/webseiten/digitalisnomadok/wordpress/wp-content/themes/optimizePressThemefeb17/themes/3/single.php(74): comments_template('/comments.php', true) #2 /kunden/350756_45289/webseiten/digitalisnomadok/wordpress/wp-includes/template-loader.php(74): include('/kunden/350756_...') #3 /kunden/350756_45289/webseiten/digitalisnomadok/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/kunden/350756_...') #4 /kunden/350756_45289/webseiten/digitalisnomadok/wordpress/index.php(17): require('/kunden/350756_...') #5 {main} thrown in /kunden/350756_45289/webseiten/digitalisnomadok/wordpress/wp-includes/comment.php on line 884