Zászlóelmélet – Hogyan segít a szabadságod elérésében?

Zászlóselmélet? Szeretnéd a saját életedet élni? Anélkül, hogy bárki is akadályozná vagy szabályozná? Nem tudod mit kell tenned, hol és mikor? Akkor ez a cikk a zászlóselméletről pont neked való.

Ha még nem hallottál erről a kifejezésről akkor nem árt mélyebbre beleásnod magadat. Előljáróban kezdjük csak a legelején.

Miben segít neked a zászlóselmélet? egyáltalán mi is az egyáltalán?

Zászlóelmélet


Egyszerűbben megfogalmazva:

Èlj ott, ahol a legjobban bánnak veled és ahol a legtöbb szabadságot kapod

Ha sok ember ezt a példát követné az számos problémát okozna. Így azonban a kormányok mindig képesek új intézkedéseket hozni a toleráns polgárok többsége ellen.

Helyezz zászlókat a világ különböző pontjaira

Megmutatom neked, hogy a világ mely részei biztosítják számodra a legmegfelelőbb lehetőségeket ahhoz, hogy szabadabbá és kényelmesebbé tedd az életedet. Hogyan tudod megvédeni magadat és családodat az esetleges összeomlástól, – gondolok itt a pénzügyi, gazdasági összeomlásról –  ami a mai világunkban sajnos elkerülhetetlen.

Természetesen ezekről a dolgokról nem tanulunk eleget az iskolákban. Nem tanulunk politikát, sem pénzügyet, sem azt milyen adózási formák léteznek nem csak itthon hanem nemzetközi szinten is – illetve, hogy ha egyéni vállalkozó szeretnél lenni és céget akarnál alapítani, hol teheted ezt meg –

Végül felmerül a kérdés: ki szereti a magas adókat? – és egy olyan államban/országban élni, ahol minden csak szabályokból, törvényekből áll és azt nézik, hogyan lehetne még több bőrt lehúzni rólunk –

Èn sem szeretem és remélem Te sem.

Mi a helyzet a zászlókkal?


Most biztosan ezt kérdezed: na oké, de hol és milyen zászlókat tudok kihelyezni? Hol élhetnél jobb életkörülmények között, függetlenül a világban? – majdnem függetlenül 🙂

Sok olyan ország létezik, ahol nem vagy köteles adót fizetni. Csak akkor adóztatnak meg, ha a jövedelmedet vagy a vállalkozásodat az adott országon belül végzed. Ott adod el vagy vásárolod fel az áruidat stb. – és ami a legjobb, teljesen legálisan. Nincs ebben semmi hókuszpókusz vagy trükk.

A vagyonod megőrzésére nagyon sok jó megoldás létezik, sőt még másik állampolgárságot is szerezhetsz, ami megint csak nagy előnyökkel járhat egyes országokban.

Most már csak tudnod kell, hogy melyek azok a zászlók amiket érdemes kihelyezned!

Konkrétabban:

  • Ott alapítasz céget, ahol alig vagy egyáltalán nem kell adóznod!
  • Àllandó lakcímet is ott szerzel, ahol nem kell adóznod!
  • Tartósan élhetsz egy olyan országban, ahol értékelnek Téged és Te is értékeled az ottani életkörülményeket!
  • A vagyonodat ott helyezed el, ahol a legnagyobb biztonságban van!
  • Ùj állampolgárságot is szerezhetsz, amiből nagy előnyöd származhat Neked is és családodnak!

Ez egy kis része csak a zászlóelméletnek. Hogyan lehet zászlókat elhelyezni a világban, amelyek maximalizálhatják a szabadságodat? Annyi zászlót állíthatsz amennyit csak akarsz. A legfontosabbakat nézzük át együtt.

Melyek a legfontosabb zászlós lépések?


Mint fentebb írtam már, a világon több száz zászlót helyezhetsz el. De vannak olyanok, amelyek sokkal fontosabbak ahhoz, hogy megértsd az egész koncepciót.

Meg szeretnél győződni arról, hogy a tulajdonod és minden más csak és kizárólag hozzád tartozik. Azaz a saját tulajdonodban áll. Minél jobban terjeszkedsz és minél több helyre annál kisebb a kockázata annak, hogy teljes kudarcot vallasz.

Gondolj bele mi mindannyian mit csinálunk. A biztosításunk, a lakhelyünk, a bankszámláink mind egy helyen vannak. Egy országon belül. Ha felveszel hitelt és nem tudod visszafizetni, – erre rengeteg a példa manapság – akkor a bank elvehet tőled mindent, akkor amikor akarja.

Ha nem tudod az adót fizetni megbüntetnek, befagyasszák a számlád, bevonják az engedélyed ha vállalkozó vagy és stb és stb.

Szóval hol van a szabadság? sehol sincs. Itt minden mindennel összefügg és ha Te nem kapcsoltál időben akkor sajnos mindened odaveszik. Ez a szörnyű igazság.

Àllampolgárság megszerzése egy olyan országban,

ahol a külföldi jövedelmed után nem vagy adóköteles!

Rengeteg féle adózási forma létezik világszerte, ezekről még lesz szó később. Harry Schultz volt az aki először fogalmazta meg a 3 zászlós elméletét. 

A 3 legfontosabb: Territoriális adózás, a Lakhely szerinti adózás, Àllampolgárságon alapuló adózás

  • Légy ott állampolgár, ahol a külföldi jövedelmed után nem kell adóznod
  • Territoriális adózás

Azt jelenti, hogy csak a jövedelmed után adózol, amely az adott ország forrásaiból származik. A más országban keresett jövedelmed után nem vagy adóköteles.

Például egy szingapúri polgár kereshet pénzt bárhol a világon anélkül, hogy adót kellene fizetnie.

De: Spanyolországban bérelt apartmanokból származó jövedelem Spanyolországban adóköteles.

  • Lakóhely szerinti adózás

Azt jelenti, hogy ott adózol, ahol éppen élsz. Számos ország, köztük Magyarország is, az “adócsalás” 183 napos elvének változatát használja. Ha egy országban több, mint fél éve élsz, akkor adókötelesnek bizonyulsz.

Ha azonban egy olyan országban élsz ahol ennél az időszaknál kevesebb ideig tartózkodnál, nem kell adót fizetned. Spanyolország adóköteles!

  • Àllampolgárságra vonatkozó adózás

Ez szerencsére csak az Amerikai Egyesült Àllamokra és Eritrea államra vonatkozik.

Ha amerikai állampolgár vagy, akkor kötelességed adót fizetned függetlenül attól, hogy nem is élsz az USA területén és nem is ott szerzed a jövedelmedet már hosszú idők óta. Tehát kettős adózó vagy.

Egy amerikai csak akkor válhat adómentessé, ha feladja az állampolgárságát és helyette egy másikat létesít.

Szerencsére nálunk ilyen nincs. A legtöbb ország egyezményt kötött a kettős adóztatás elkerülése érdekében.

Ìgy ez Magyarországra is érvényes. Èn 3 évig éltem és dolgoztam Németországban és én csak és kizárólag oda adóztam, Magyarországra nem. Ezért is gondolom úgy, hogy egy második útlevél megszerzése igen csábító lehet.

Eritrea, egy kis háború sújtotta ország Kelet-Afrikában ott a helyzet kevésbé rossz. Eritrea 2% – al adóztatja csak meg polgárait a belföldi jövedelmük után.Az olyan országok, mint Malajzia, Grúzia, Panama, Costa Rica és a világ közel negyven másik országa, jogilag lehetővé teszik az adómentességet és még állandó lakóhellyel is ellátnak ha szükséged van rá.

Ez a téma szerteágazó, de fontos, hogy beszéljek róla. Remélem hasznos volt ez a cikk és nem túl zavaros. Folytatás következik.

Üdv: Dóra

 

 

A honlap NEM tartalmaz jogi, adózási és / vagy vagyoni tanácsadást!

Leave A Response

* Denotes Required Field