Hogyan indíts Online Üzletet tapasztalat nélkül?

Nekem semmilyen tapasztalatom nem volt ahhoz, hogyan indítsak el egy online bizniszt. Akkor hogyan lettem Digitális Nomád?

Kicsit furán érzem magam amikor megkérdezik tőlem, hogyan tudok én egyáltalán online pénzt keresni? – erre a válaszom az, hogy pofon egyszerűen –

Mondjuk akkor is keresek pénzt, ha éppen alszok vagy ha a parkban sétálok. De egy életképes online üzlethez rengeteg munka és idő kell. Nem megy egyik napról a másikra. Ez gondolom teljesen egyértelmű.

Nincsenek tuti trükkök vagy hókusz pókuszok amiket használok. Borászként végeztem mindig is ebben a szakmában dolgoztam, aztán egyszer csak eljött az idő, hogy váltsak valami újra.

Sokan gondolják azt, hogy ha egyszer már valamihez megvan a végzettségük akkor onnantól kezdve csak és kizárólag abban kell tovább dolgozniuk. Sokan élik le úgy az életüket olyan munkakörben amit már nem élveznek igazán.

Lehet, hogy még a legelején úgy gondolta ezt szeretné csinálni, aztán évekkel, évtizedekkel később teljesen belefársult, belefáradt. Szörnyű azt látni, hogy az emberek csak azért dolgoznak egy helyen, hogy pénzt keressenek.

Nincs semmilyen motiváció, életöröm, belefektetett energia, ami tényleg boldoggá tenné őket. Holott nem kellene ennek így lennie.

A gond az, hogy nem merünk tovább lépni és valami újba kezdeni. Ne azért robotolj, mert elvárják tőled vagy azért, hogy minél több pénzt keress.

Most vitatkozol ezzel, de képzeld csak el, mennyivel jobb és egyszerűbb lenne, ha mindenki azt csinálhatná amit tényleg szeretne, – amiben jó ami boldoggá teszi? –

Persze fontos, hogy pénzt keressünk és hogy megtudjunk élni, de én amondó vagyok, hogy sokkal nagyobb kedvel mennének az emberek a munkába, hogy tudják – igen ez az amit imádok csinálni – 🙂

Képesek vagyunk inkább eltűrni mindent, – a főnökünk megaláztatását, barátaink, szüleink parancsait – mint, hogy a saját lábunkra álljunk és kezünkbe vennénk az életünket. Valljuk be, hogy a mi kultúránkban azért eléggé el vagyunk lustulva.

Megvárjuk amíg valaki a seggünk alá tolja mit kell csináljunk vagy gondoljunk. Nincsenek enyéni gondolataink, cselekedeteink. Csak elfogadunk dolgokat, de sosem kérdőjelezünk meg semmit.

Nem gondolod?

Hidd el én is azt gondoltam, hogy az a fontos, hogy minél több pénzt keressek – amit persze nem kerestem – mert csak ez járt a fejemben. Akkor leszek sikeres, elismert ember, ha én is a többieket követem.

DE szerencsére időben megjött az eszem és egyszer csak azt mondtam magamnak:

Na Dóra most már ebből elég legyen. Ne sajnáltasd magad, ne nyöszörögj, hanem állj a sarkadra és csinálj végre valamit!

Szóval én is csak amolyan mezei borászként csöppentem ebbe a világba és bár semmihez nem volt végzettségem, se tapasztalatom mégis hatalmas nagy motivációval, örömmel ugrottam ebbe bele, amolyan lesz ami lesz címszó alatt.

Nincs könnyű vagy gyors útvonal


Sokan folyamatosan keresik a gyorsabb, egyszerűbb megoldást céljuk eléréséhez. Ezek az emberek nem szeretnek megdolgozni semmiért. – “kérlek csak gyorsan érjem el a céljaimat, de ha lehet ne kelljen érte tenni semmit – köszi”

Ez így nem működik. Ebben a blogbejegyzésben nem fogom veled megosztani a siker kulcsát vagy más mágikus trükköt. Te magadnak kell a kulcsot megkeresned. Senki nem fogja az orrod alá tolni a legjobb üzleti tervet, amivel majd degeszre keresheted magad, de adhatok pár útravalót.

 • Kezdj el olvasni!

Ha eddig nem szerettél olvasni, most épp itt az ideje. Ugyanis olvasás útján rengeteg információt és tudást tudsz összegyűteni, amire mindenképp szükséged lesz.

Ajánlok pár nagyon jó könyvet, ami segíthet az elindulásban. Viszont ajánlom, hogy kezdj el angolul vagy más idegen nyelven is olvasni, videókat nézni, fordítani, kutatni.

4 órás munkahét

Lean Startup Hogyan tegyük ötleteinket sikeressé és fenntarthatóvá? 

Eric RieJab, Jab, Jab, Right Hook (angol) 

Kezdj a miérttel – Hogyan ösztönöznek a nagy vezetők mindenkit cselekvésre

 

 • Találj magadnak egy jó üzleti ötletet, hogy pénzt kereshess!

Milyen modellek állnak rendelkezésedre az online üzletágban?

Freelancing – webfejlesztő, web-design, grafikdesign, fordítás stb…
Saját üzlet vagy termék – légy kreatív. Ha van egy nagyon jó ötleted, az még semmire sem elég ahhoz, hogy azzal pénzt keres.


Hogyan találhatunk egy jó üzleti ötletet?

Business = A célcsoport problémájának megoldása

Egy jó üzleti ötlethez elengedhetetlen, hogy úgy alakítsd ki, hogy azzal segíts másoknak. Sohasem az a lényeg, hogy Te mit látsz jónak vagy Te mivel tudnál pénzt keresni. Ha csak a pénzért csinálod, felesleges belekezdened. Az a fontos, hogy 100%-an ott légy és szívvel lélekkel csináld!

Èn úgy alakítom ki a saját üzleti terveimet, hogy tudom azzal másokon is segíthetek.
Èn mindig először másokra gondolok és csak másodsorban magamra. Illetve lehet ezt a kettőt egyszerre is csinálni idő kérdése csak.


Még mielőtt belevágnál egy üzleti tervbe, én azt ajánlom keresd meg a missziódat a szenvedélyedet a munkádat és végezz piackutatást!!! – Erről még lesz szó egy másik cikkben!

 

 • Saját honlap létrehozása

WordPress-szel most gyerekjáték weboldalt készíteni. Itt van pár instrukció:

 • Válassz egy hosting szolgáltatót, ahol a domain nevedet regisztrálod!
 • Téma és sablon választás
 • Telepítsd fel a WordPress - t!
 • Tanuld meg a WordPress alapjait!

Domain regisztrálására szolgáló oldalak: – Host Europe vagy amit én használok a Reg.ru

A WordPress – hez választanod kell egy sablont, amire a weboldaladat felépíted. Èn OptimzePress -t használok. A WordPress + OptimzePress 97 dollárba kerül. Ezt egyszer kell csak kifizetned. Persze választhatsz más sablont is. Szerintem ez a legjobb.

Itt választhatsz más sablonokat is: Templatemonster vagy Themeforest

Fontos, hogy megtanuld a WordPress alapjait. Youtube-on illetve a OptimzePress oldalán rengeteg videót találsz ezzel kapcsolatban. Ha nem is beszélsz angolul akkor is meg fogod érteni.

 • 3 legfontosabb kézség amit meg kell tanulnod!

 • Márkaépítés

 

 • Szövegírás

 

 • Online Marketing - szociális média felületek kezelése (Facebook, Instagram, Twitter) Hírlevelek szerkesztése...

 

 • Kezd el még ma!

A legvégén egyszerűen csak el kell kezdened! Belevágni még ma. Nem baj, ha nem sikerül valami először. Nekem sem ment elsőre. Mindenkinek kell időt hagynia ahhoz, hogy belejöjjön.

Ne siess el semmit, csak nyugodtan. Ha bármilyen segítségre van szükséged keress meg itt vagy Facebookon.

Remélem hasznos volt ez a cikk, viszlát a következőben.

Sok szeretettel: Dóra

Leave A Response

* Denotes Required Field